Energetische Healing

"Healing is the return of the memory, of who you really are, of wholeness".

 

Een healing is een energetische behandeling waarin een grote schoonmaakbeurt van je hele energetische systeem gebeurt. Je bent niet alleen je fysieke lichaam, maar een energetisch geheel van fysieke en energetische processen. Alles is met elkaar verbonden.

Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans. Verder kan dit leiden tot lichamelijke onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

 

Waarom energetische healing?

Ik werk vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat ik de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. 

Een healing is gericht op het ontdekken van de oorzaken van de klachten, in plaats van symptomen te bestrijden. Belemmerende energieën en blokkades worden opgespoord en behandeld of weggehaald en afzonderlijke energiecentra worden geheeld. Deze behandeling is bijzonder geschikt voor het verwerken en oplossen van emoties, blokkades en het verlichten van lichamelijke klachten. Tijdens de behandeling wordt er afgestemd op jouw energie en kunnen de onverwerkte gevoelens en emoties naar boven komen, welke tijdens de behandeling opgelost kunnen worden. Een energetische behandeling helpt je opnieuw evenwicht te vinden, op fysiek, emotioneel en energetisch vlak. Dit soort behandeling is ideaal als je zelf actief wil deelnemen aan je genezings- en bewustwordingsproces.

Het doel van een healing sessie is ‘verfrissing’, vernieuwing en hernieuwde balans; dit biedt weer ruimte voor subtiele doorwerking op de voor jou belangrijke levensthema’s, persoonlijke processen en op je fysieke gesteldheid.

Wat gebeurt er tijdens een healing?

Voorafgaand aan de eerste behandeling worden een aantal gegevens gevraagd en wil ik graag weten welk doel je hebt met de behandeling en wat globaal je medische en psychosociale geschiedenis en huidige situatie is. Deze gegevens zijn van belang om tot een juiste afstemming te komen.

Een healing sessie duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur. Tijdens de eerste sessie vindt een intake plaats waarin voldoende ruimte is om te toe te lichten waar je voor komt en waar je aandacht aan wil besteden (welke vraag, levensthema, klacht etc.)

Meestal lig je tijdens een healing sessie op de behandeltafel. Voor een behandeling hoeft de cliënt zich niet te ontkleden.

Het kan zijn dat je vanwege fysieke klachten kan niet op de behandeltafel liggen, dan wij kunnen de sessie zittend op een krukje doen. Wij zoeken naar een gemakkelijkere houding die wel past.

Tijdens de behandeling maak je contact met je Hogere zelf. Dit is de Bron, de innerlijke kern die in jezelf leeft. Samen met de lichtwezens wordt je opgetild tot een hoger niveau.

Ik stel mezelf open als kanaal voor deze energie, zodat deze haar weg vindt naar jou. Een behandeling ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelfgenezend vermogen. Een lichaam in ontspanning vertelt me vaak veel meer over bepaalde blokkades zodat ik gerichter energie kan sturen. Daardoor is iedere behandeling ook anders. 

Tijdens de behandeling wordt ervoor gezorgd dat uw energie weer goed gaat stromen. Dit doe ik door mijn handen op te leggen of vlak boven uw lichaam te houden en strijkende bewegingen langs uw lichaam te maken. Hierdoor verdwijnen storingen en blokkades, waardoor uw lichaam weer in evenwicht wordt gebracht. Zowel geestelijk als lichamelijk. 

Je hoeft zelf helemaal niets te doen. Het enige is dat je je ogen gedurende de behandeling gesloten hebt en verder gewoon lekker zit/ligt. De behandeling is dan ook vaak heel diep ontspannend en soms zelfs meditatief. Dat effect is dus sowieso al mooi meegenomen. Het kan zijn dat je tintelingen voelt, warmte of kou, soms vermoeiend of emotioneel maar soms ook helemaal niets. Ieder mens reageert op zijn eigen manier. Meestal voel je je ontspannen tijdens een behandeling maar kan het zijn dat je hier tijdens, na de behandeling of later nog op reageert. Het aantal behandelingen hangt af van de klacht. Je kunt je van alles gewaarworden maar dat hoeft helemaal niet.

De behandelingen zijn gericht op:

- een healing is een moment van weldaad voor je lichaam en geest. De behandeling kan zorgen voor meer evenwicht en vreugde in je leven

-  het stimuleren van gezondheid, welbevinden en mogelijkheden

- het bevorderen van vitaliteit, energiek voelen, verbeteren van het         immuunsysteem en de energiebalans
- het stimuleren van het natuurlijke zelfhelende vermogen van de cliënt t.a.v. eigen lichaam en geest
- het doen verminderen of verdwijnen van (chronische) klachten
- de cliënt in haar/zijn kracht te zetten, met meer zelfvertrouwen, aarding 
- het lichamelijk en geestelijk meer ontspannen voelen
- het vrijmaken van blokkerende gedachten en emoties 
- meer evenwichtig leven, in harmonie met jezelf en de omgeving
- bewustwording en wakker maken van de eigen wijsheid
- het voelen van meer spirituele verbondenheid, vreugdevol in het leven staan
- het bespreekbaar maken van en leren omgaan met paranormale ervaringen en hooggevoeligheid

Voor wie is energetische healing:

- Je zit fysiek, mentaal of emotioneel niet goed in je vel

- Je zit vast in je relatie, werk, levensdoel

- Je bent op zoek naar jezelf

- Je voelt je futloos, depressief of angstig

- Je hebt geen daadkracht meer

- Je wil oude patronen doorbreken, maar het lukt niet

- Je energie stroomt niet zoals ze hoort te stromen

- Fysieke klachten weerspiegelen je innerlijke gesteldheid

- Je wil je bewustzijn verruimen

- Je wil leven vanuit authenticiteit

- Je bent op zoek naar innerlijke rust

 

Geschikt voor volwassenen en kinderen met klachten zoals:

-Fysieke klachten of pijnklachten

-Stress en emotionele blokkades

-Angsten
-Migraine
-Slaapproblemen

-(Hoog)gevoeligheid
-Onrust/Overprikkeling

-Problemen met weerstand
-Futloos en weinig energie

-Afwezig voelen
-Niet goed geaard zijn

 

Na het behandeling

Na de healing zal ik vragen hoe het voor je was. Nadat je jouw bevindingen hebt verteld, vertel ik wat ik heb ervaren en kunnen vervolgstappen besproken worden. 

In een nagesprek wordt besproken waar blokkades in het energiesysteem zijn aangetroffen. Daarnaast is het vanuit preventief oogpunt van belang om te onderzoeken waarmee de klachten verband houden, wat de achterliggende oorzaken zijn.

Ieder mens is uniek en ieder mens reageert ook anders op de behandeling. Ik kan van te voren niet zeggen hoe jouw reactie op de behandeling zal zijn. 
Na de behandeling kunnen de volgende verschijnselen optreden: opgeruimd gevoel hebben, rust en kalmte voelen, meer in contact met jezelf zijn, koud hebben, warm hebben, vermoeid zijn, stijfheid in de spieren en gewrichten voelen, actief zijn, emotioneel zijn, slaap hebben, hoofdpijn, andere ontlasting, enz..

Belangrijk na de behandeling binnen 24 uur aan veel te drinken (1 ½ à 2 liter water naast de gebruikelijke thee, koffie enz.). Dit om de afvalstoffen gemakkelijker af te kunnen voeren.

Een healing kan gecombineerd worden met een intuïtieve massage en chakra massage. Dit is een hele mooie combinatie die heel diep ontspannend, verhelderend en helend kan werken. Dit effect kun je ook na de behandeling blijven voelen.

Klik hier voor prijzen.