top of page

Chakra Massage

CHAKRA MASSAGE  heeft als uitgangspunt dat je als mens op verschillende 

niveaus functioneert - fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De massage heeft als doel deze niveaus met elkaar in verbinding te brengen.

Om te vertellen wat een chakra massage inhoudt is het eerst van belang

om uit te leggen wat chakra’s zijn.

Wat zijn chakra's?

Ieder mens bestaat uit een energieveld. Je bent niet alleen je fysieke

lichaam, maar een energetisch geheel van fysieke en energetische

processen. In dit veld bevinden zich vele zeer fijne energiekanalen.

Op de kruispunten van deze energiekanalen bevinden zich energiecentra die chakra’s worden genoemd. Het woord chakra betekent wiel of rad en komt uit het Sanskriet. Je kunt het je voorstellen als een draaikolk-achtig veld van energie. Deze draaikolk wekt zuigkracht op waardoor energie of informatie wordt aangetrokken. In de chakra’s wordt deze energie getransformeerd in meer specifieke energieën, die ieder van invloed zijn op het functioneren op fysiek, psychisch, mentaal en spiritueel niveau. In een chakra wordt dus energie opgenomen en afgegeven. Een chakra functioneert niet geïsoleerd en elke verandering is weer van invloed op een andere chakra en het gehele systeem.

We kunnen 7 hoofdchakra’s onderscheiden die zich langs de wervelkolom bevinden van je stuitje tot aan je kruin. Elk chakra heeft een specifiek aandachtsgebied.

 • eerste chakra: fundament, veiligheid, zelfvertrouwen, gronding, vitaliteit

 • tweede chakra: gevoelens, emoties, levensvreugde, sexualiteit

 • derde chakra: kracht, wilskracht, identiteit

 • vierde chakra: (eigen-)liefde, zelfwaardering, geven en ontvangen, compassie en vergeving

 • vijfde chakra: communicatie en expressie

 • zesde chakra: overzicht, helder –zien, intuïtie

 • zevende chakra: innerlijk weten, autoriteit, weten wie je bent

Wat is de chakra massage?

Bij de chakra massage word de massage technieken in een combinatie gemaakt door het toepassen van verschillende soorten massage:

- Klassieke zweedse massage

- Holistisch pulsing

- Chakra's massage

- Dynamische massage

- Polariteitsmassage

De chakra massage start met een zachte pulsing om het parasympatisch zenuwstelsel tot rust te brengen en een diepere rust te bekomen. Door de rustige sfeer, de zachte ritmische massage zakt het lichaam en geest langzaam weg in diepe rust en raak je tot in je diepe Kern om contact te maken met je Hogere Zelf. Lichaam en geest werken op elkaar in en door aanraking en het gevoel van diepe koestering kan de emotionele beleving heel intens worden.

De massage wordt op een massagetafel gegeven met warme olie en gebeurt op een heel intuïtieve manier, waarbij de meridianen, de chakra’s, de zielenpunten van je ganse lichaam zachtjes worden gemasseerd en gestimuleerd en de energie geactiveerd wordt. 

Daarna worden op elke chakra en rond het lichaam specifieke edelstenen gelegd.

Edelstenen werken ontladend en helend op elk niveau: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je ervaart een gevoel van diepe ontspanning en innerlijke rust.

Als afronding wordt de verbinding en het evenwicht tussen de chakra's hersteld. Het doorstromen van Kosmische energie wordt eveneens bevorderd. Dit heeft een heilzame werking op je lichaam en op je gevoelsleven. Nadien komt vanuit die rust een niveau energie.​ Tijdens een massage word je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in het lichaam en werkt als relaxerend, zorgend en helend voor je lichaam. Gedurende een chakra massage kunnen emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen en kan voelen wat er gebeurt in je energiesysteem, je lichaam. Dit kan weer zorgen voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Het gaat er eigenlijk omdat je deze emoties herkend, erkend en aanvaard en ze te zien als een deel van jezelf. Als je dit doet dan bevrijd je jezelf van de blokkades en vindt er een heling plaats.
Herhaalde sessies hebben een sterk effect op emotionele en fysieke blokkades en bevorderen het hervinden van je ‘innerlijke kracht’ en harmonie.

Een chakra massage kan gecombineerd worden met een healing. Tijdens deze combi-behandeling word je eerst gemasseerd en wordt vervolgens het aura behandeld. Deze combinatie werkt meestal heel diep ontspannend, verhelderend en helend. Dit effect kun je ook na de behandeling blijven voelen.

Praktische informatie over de behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling worden een aantal gegevens gevraagd en wil ik graag weten welk doel je hebt met de behandeling en wat globaal je medische en psychosociale geschiedenis en huidige situatie is. Deze gegevens zijn van belang voor een juiste afstemming en voor het inzichtelijk krijgen van eventuele contra-indicaties.

Tijdens de chakra massage wordt gebruik gemaakt van verschillende massage technieken. Er wordt altijd afgestemd op je behoefte van dit moment.

Een chakra massage van het hele lichaam duurt ongeveer 60 minuten.

Chakra massage is bestemd voor:

 • wie lichamelijke klachten heeft, zoals schouders, nek, hoofdpijn, rugpijn, slecht slapen, verstoorde spijsvertering

 • wie spanning in zijn lichaam of leven ervaart

 • wie heel veel gedachten in zijn hooft heeft

 • wie last heeft van een burn-out, stress, vermoeidheid

 

Wat kan chakra massage voor jou betekenen:

 • ontspanning en rust brengen

 • het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevorderen

 • verlichting bij lichamelijke en psychosomatische klachten

 • reinigt lichaam en geest

 • ontgiftend, verbeterende bloedcirculatie, ondersteunend voor zenuwstelsel

 • de werking van het lymfestelsel stimuleren

 • je energieker voelen, je energie wordt letterlijk opgeladen

 • je beter in je vel voelen

Klik hier voor prijzen.
 

bottom of page