top of page

Jin Shin Jyutsu

"Je eigen handen zijn je grootste geschenk als het erom gaat gezond en vitaal te blijven. Dat is de gedachte achter Jin Shin Jyutsu, een verrassend praktische en toegankelijke vorm van zelfzorg voor lichaam en geest.” – uit Happinez nr.2, 2013

Jin Shin Jyutsu is een duizenden jaren oude Japanse geneeskunst methode om de levensenergie te harmoniseren en is gebaseerd op ons eigen aangeboren vermogen om onszelf in evenwicht te brengen.

Jin Shin Jyutsu maakt gebruik van 26 veiligheidsenergiesloten. Er zijn 26 veiligheidsenergiesloten aan de rechterkant van het lichaam en 26 veiligheidsenergiesloten aan de linkerkant van het lichaam. Ze produceren in het lichaam hun eigen trilling en hebben die een belangrijke functie binnen een netwerk van lichaam, verstand en bewustzijn. Deze liggen op energiebanen (meridianen) die je lichaam voeden met levensenergie. Als een of meer van deze energiebanen geblokkeerd raken, kan dit lichaamsfuncties verstoren. Door bepaalde combinaties van deze veiligheidsenergiesloten vast te laten houden of zelf vast te houden, gaat de energie weer vrij stromen. Dit brengt lichaam, geest en ziel weer in balans en spanningen of gezondheidsklachten lossen weer op. Door het gebruik van Jin Shin Jyutsu word je je steeds meer bewust van je lichaam. 

 

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Een Jin Shin Jyutsu behandeling is een waardevolle en belangrijke aanvulling op de reguliere geneeskunde en kan met elke andere vorm van helen gecombineerd worden. Ik combineer de healing/reading met de Jin Shin Jyutsu.

In een Jin Shin Jyutsu healing gaan we eerst op zoek naar de achterliggende oorzaak van je klacht, waarna de juiste energiestromen aangeraakt en hersteld worden. Hierdoor blijven de verkregen inzichten niet alleen een denkproces, maar kom je er ook daadwerkelijk verder mee.
Een Jin Shin Jyutsu behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Degene die behandeld wordt ligt op zijn rug op de behandeltafel. De behandeling gaat door kleren aanhouden. Vervolgens wordt er door middel van polsdiagnose gevoeld waar het lichaam op dat moment de meeste harmonie kan gebruiken. Na aanleiding van deze polsdiagnose zal de behandelaar verschillende veiligheidsenergiesloten vasthouden, zodat de energie weer vrij kan stromen. Disharmonie, blokkades, stress en pijn lossen hierdoor op.
Jin Shin Jyutsu is eenvoudig en gemakkelijk ook als zelfhulp toe te passen. De combinatie van Jin Shin Jyutsu healing en zelfhulp is heel krachtig.

 

Waarom Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu herstelt en harmoniseert het energiesysteem van je lichaam. Het bevordert hierdoor je welzijn en gezondheid en ieders zelfhelende energieën. Het zorgt voor een diepe ontspanning en vermindert de schadelijke gevolgen van stress, dagelijkse werkbelastingen, voedselopname en  weersomstandigheden. Je voelt je vitaler, rustiger en vrolijker.

De behandelingen zijn gericht op:

- een Jin Shin Jyutsu healing is een moment van weldaad voor je lichaam en geest. De behandeling kan zorgen voor meer evenwicht en vreugde in je leven

-  het stimuleren van gezondheid, welbevinden en mogelijkheden

- het bevorderen van vitaliteit, energiek voelen, verbeteren van het         immuunsysteem en de energiebalans
- het stimuleren van het natuurlijke zelfhelende vermogen van de cliënt t.a.v. eigen lichaam en geest
- het doen verminderen of verdwijnen van (chronische) klachten
- de cliënt in haar/zijn kracht te zetten, met meer zelfvertrouwen, aarding 
- het lichamelijk en geestelijk meer ontspannen voelen
- het vrijmaken van blokkerende gedachten en emoties 
- meer evenwichtig leven, in harmonie met jezelf en de omgeving
- bewustwording en wakker maken van de eigen wijsheid
- het voelen van meer spirituele verbondenheid, vreugdevol in het leven staan
- het bespreekbaar maken van en leren omgaan met paranormale ervaringen en hooggevoeligheid

 

Geschikt voor volwassenen en kinderen met klachten zoals:

Angstklachten

- Burn-out, overspannenheid, slaapproblemen

- Stress en emotionele klachten

- Depressie

- Fysieke klachten of pijnklachten

- Hoge bloeddruk

- Luchtwegproblemen

- Migraine

- Nek- en schouderklachten

- Oververmoeidheid, uitputting

- Ondersteuning van het herstel na een operatie, ongeluk of chemotherapie

- Ondersteuning van zwangerschap en herstel na de bevalling

- Ondersteuning bij een bewustwordingsproces

- Traumaverwerking

- (Hoog)gevoeligheid

- Afwezig voelen, niet goed geaard zijn

Na het behandeling

Na het behandeling zal ik vragen hoe het voor je was. Nadat je jouw bevindingen hebt verteld, vertel ik wat ik heb ervaren en kunnen vervolgstappen besproken worden. 

In een nagesprek wordt besproken waar blokkades in het energiesysteem zijn aangetroffen. Daarnaast is het vanuit preventief oogpunt van belang om te onderzoeken waarmee de klachten verband houden, wat de achterliggende oorzaken zijn.

Ieder mens is uniek en ieder mens reageert ook anders op de behandeling. Ik kan van te voren niet zeggen hoe jouw reactie op de behandeling zal zijn. 
Na de behandeling kunnen de volgende verschijnselen optreden: opgeruimd gevoel hebben, rust en kalmte voelen, meer in contact met jezelf zijn, koud hebben, warm hebben, vermoeid zijn, stijfheid in de spieren en gewrichten voelen, actief zijn, emotioneel zijn, slaap hebben, hoofdpijn, andere ontlasting, enz..

Belangrijk na de behandeling binnen 24 uur aan veel te drinken (1 ½ à 2 liter water naast de gebruikelijke thee, koffie enz.). Dit om de afvalstoffen gemakkelijker af te kunnen voeren.

Klik hier voor prijzen.

bottom of page