LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Hart verbinden met je zelf

February 2, 2016

In deze tijd van groei en veranderingen zijn er veel mensen op zoek naar andere vormen van verbinding. Een diepere verbinding? Verbinding maken vanuit liefde, een mooie vriendschap, familiebanden of gelijkgestemden lijkt niet meer te voldoen aan ons gevoel. Omdat er meer is?….Omdat het anders kan?

Tijdens het ‘verbinding maken met anderen’ slaan we vaak een belangrijk deel over. Verbinding maken met jezelf! De enige onvoorwaardelijke en zuivere verbinding welke je met geliefden anderen kan maken, is de verbinding vanuit je hart. Alle andere vormen zijn gebaseerd op lichamelijke verbindingen. Bij lichaamsverbindingen heb je ‘dingen nodig’, blijf je meer in een vorm van voorwaardelijkheid. Een lichaam moet nu eenmaal gevoed worden, op wat voor manier dan ook, dus daarin ben je afhankelijk van elkaar.

Zodra je toe bent aan de andere, diepere vorm, komt vanzelf de behoefte bij je boven drijven. Je gaat er over nadenken, voelt dat je iets mist en gaat op zoek naar ‘een andere manier’. Er komt op één of andere manier de behoefte, om een nieuwere vorm van verbinding aan te gaan met een geselecteerd gezelschap om je heen. Het kan met één of meerdere personen zijn, bijvoorbeeld je partner, of een intense vriendschap. In ieder geval iemand die jij vertrouwd en lief hebt.

Om eerst de verbinding met jezelf aan te gaan vanuit je hart, is een mooie, liefdevolle, spirituele en zuivere manier om vervolgens, in een volgende stap,  verbinding te maken met anderen.

Een hartsverbinding maken met jezelf is heel goed te doen! Alleen is het wel belangrijk een aantal keren heel bewust voor te gaan zitten. ’Een aantal keren’ hangt af van jouw staat van zijn. Wordt je bewust van wat je voelt tijdens deze oefening. Dan wijst het vanzelf  de weg hoe ‘vaak’ je het het beste kan herhalen.

 

De oefening

Zorg dat je de tijd hebt voor jezelf om ongestoord aan de gang te gaan. Je kan het trouwens ook doen net voordat je gaat slapen, dan lig je alvast heerlijk in je warme bed en kan je vervolgens lekker slapen! Overdag is het wellicht handig er voor te gaan zitten. Maar net wat jij fijn vindt.

Let op je ademhaling, diep, rustig in en uit. Wordt je bewust van heel je lichaam. Van je tenen tot je kruin. Zodra je rustig bent en ontspannen, visualiseer je een helder licht om je heen. Een soort cocon. Vervolgens richt je je aandacht op je hart. Houd de aandacht een tijdje zo, dit zorgt ervoor dat de energie naar je hart stroomt. Vervolgens zal je merken dat je hart warm wordt of je merkt een doorstroming van de energie op. Zodra je dit merkt, laat dan de energie welke je voelt, ‘groter’ worden. Op deze manier kan de hartsenergie door heel je lichaam stromen en vervolgens je hele cocon (aura) opvullen welke je hebt gemaakt bij het begin van de visualisatie.

De hartsenergie stroomt nu door je lichaam en je aura. Je hebt nu op een andere manier verbinding met jezelf dan voor de oefening. Een hartsverbinding! Voel wat het met je doet. Herhaal het regelmatig, het zal steeds makkelijker en vanzelfsprekender zijn.  En voel, wanneer je er aan toe bent, vanuit deze energie bewust verbinding te maken met iemand anders.

Door deze hartsverbinding me jezelf, kom je in een andere energiefrequentie. Meer liefdevol naar jezelf toe. Wat denk je dat het met je omgeving zal doen? Kijkend vanuit de ‘Wet van Aantrekking’, kan het alleen maar zo zijn dat je op deze manier mensen en dingen aantrekt welke ook op deze frequentie zijn. Je trekt aan wat wie jij bent. Dezelfde frequentie!

Het bijzondere is, wanneer je geoefend bent in het maken van een hartsverbinding met jezelf, je vervolgens heel gemakkelijk met een geliefde bekende via deze weg bewust contact maakt. En vervolgens, zodra je daarmee gewend bent, maak je vanzelf de stap naar een grotere kring om je heen. Wat zou de wereld er mooi uitzien wanneer iedereen automatisch hartsverbindingen kan maken met ‘iedereen’. Zo ver zijn we nog niet, begin bij jezelf! Maak er een gewoonte van, regelmatig de hartsverbinding met jezelf te maken.

 

Ik wens iedereen veel hartsverbinding en liefde toe! 

 

Van hart tot hart,

 

Ol'ga

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon