LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Leven vanaf intuitie

January 29, 2016

Vele mensen modderen plichtsmatig door, omdat ze vaak vastzitten aan een levensstijl die door familie, werk en de omstandigheden zijn opgelegd.  Sommigen ervaren hierbij stress, anderen verveling en weer anderen verliezen hun levenslust en proberen ongemakkelijke gevoelens te bevredigen door geld uit te geven, te veel te eten, te veel te drinken, te hard te werken, op zoek te gaan naar plezier en ga zo maar door.

Een groot deel van de tijd wordt vooral geleefd vanuit het hoofd. Mensen hebben zich meningen en visies gevormd naar aanleiding van bronnen uit de buitenwereld: uit informatie via de media, via andere mensen, uit de opvoeding, uit de studie, uit het werkgebied. Wanneer deze informatie te klakkeloos als waarheid wordt gezien, zonder toetsing aan de wijsheid en het weten van het hart, ga je voorbij aan je eigen innerlijke waarheid en gevoelsleven.

Steeds meer mensen ervaren echter de onmogelijkheid van leven in een maatschappij met een overvloed aan informatie, bezigheden, zoveel kennis, belangen. Naast de enorme opgave van een dergelijk leven, hebben ze ook het gevoel iets te missen. Maar daar valt niet altijd gemakkelijk.

Het gemis komt voort uit gebrek aan voldoende verbinding met het hart. Te weinig leven vanuit het voelen. Vanuit waarheid, wijsheid en verlangen. Vaak gaan mensen daar onbewust aan voorbij.

Door het geluk buiten onszelf te zoeken, gaan we meer achteruit dan vooruit en raken we meer en verder verwijderd van ons levensdoel. Pas als je stil staat en je naar de stem van je hart luistert, ontvouwt het levensproces zich volledig spontaan en natuurlijk aan ons.

Tijdens een carrière als zelfstandig ondernemer in een zakenwereld, ben ik lang op zoek geweest naar het geluk waarvan honderden auteurs van boeken en films beweerden dat dit in je hart te vinden is. Hoeveel ik ook zocht via boeken, cursussen, opleidingen en workshops, ik ervoer geen continuïteit in mijn geluksgevoel en de raadgevingen van mijn hart bleken mij niet altijd naar geluk te voeren.

Wanneer je er op let, zul je ervaren hoe druk het kan zijn in je hoofd. Het lijkt wel een marktplaats met meningen, gedachten, visies, regels, afspraken, controles… Het is van belang om stil te worden in je hoofd. Om een vrije brein te creëren, zodat je innerlijke stem alle ruimte heeft en je er een vertrouwensband mee opbouwt.

Pas vanaf het moment dat ik een punt zette achter mijn carrière, ontdekte ik wat mij zo lang af had gehouden van mijn geluk. Alles viel samen. Eindelijk begreep ik met mijn hart de essentie van de inhoud van alle boeken die ik had gelezen, cursussen, opleidingen en workshops die ik had gevolgd.

Hoe beter je luistert naar je gevoel en je lichaam, hoe meer je bewust bent van je intuïtie. Je kunt geen intuïtie toelaten als je hoofd vol is met gedachten.

Op dit moment op aarde leven we in een bijzonder tijdperk. We staan aan de vooravond van een doorbraak in de evolutie van de Aarde en haar bewoners. We zijn een verschuiving aan het maken van hoofd naar hart en dat maak mij erg gelukkig.

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon