LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Intuïtie is bij iedereen aanwezig

February 18, 2016

Alles waar je van houdt wordt versterkt door de liefdevolle stroom van je hart en je intuïtie. Ook al is dat soms niet altijd meteen zichtbaar. Of het nu positieve aandacht voor jezelf, je vrienden, je partner, je kinderen, je huis, werk of de wereld om je heen is, je activeert daarmee warmte, schoonheid en nieuwe kansen.

Intuïtieve inzichten voelen goed, zijn meestal eenvoudig en hebben vooral betrekking op het heden, op wat je nu kunt doen of wat je juist niet moet doen. Het geeft je gewoonlijk een rustig en stevig gevoel.

Maar je intuïtie volgen kan ook spannend zijn. Het kan moed vereisen, omdat het vaak te maken heeft met nieuwe uitdagingen.

Als een intuïtief signaal je spanning geeft, is het belangrijk dat je dit kunt onderscheiden van blokkerende stress. Een groeistap is niet altijd makkelijk of aangenaam. Toch kun je ook altijd de goede richting ervaren. Er is namelijk een verschil tussen negatieve en positieve spanning en tussen gemak en een goede richting aanvoelen. Zoiets als het verschil tussen een bedompte kamer en frisse lucht. Of in bed blijven liggen en een wandeling maken. Persoonlijke groei voelt aan als uitbreiding, als een voorwaarts gerichte lichamelijke energie. Het is meer laten leven, je innerlijke essentie duidelijker ervaren en daardoor vrijer worden.

Je hebt geen garantie en door te veel op zeker te spelen, blokkeer je de signalen van je intuïtie. De enige manier om te weten te komen of iets echt een intuïtief signaal is, is door je intuïtie te volgen en je besluit in de praktijk brengen. Zekerheid of je een goed besluit neemt, is er meestal niet, ook niet als het gaat om een verstandelijke of emotionele keuze. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je bij het maken van een beslissing je intuïtie niet negeert en dat je er aandacht aan besteedt door zo goed mogelijk op je intuïtie af te stemmen.

Merk op wat je echt wilt met een relatie of een situatie, welke beelden omhoog komen, welk associatieproces zich afspeelt in je gedachten en wat voor gevoel je erover hebt. Let op hoe het aanvoelt als je stopt, doorgaat of het heel anders gaat aanpakken.

Intuïtieve ontwikkeling is vooral een methode die je in staat stelt om te groeien. Je hoeft geen zware trauma's te hebben om aan intuïtieve ontwikkeling deel te nemen. Integendeel, het zijn technieken om kleine, menselijke, bij iedereen voorkomende onhebbelijkheden of beslommeringen aan te pakken. Waarom durf ik niet van job te veranderen? Wat kan ik doen om me zekerder te voelen als ik een presentatie geef? Waarom lukt het me niet om op mijn voeding te letten? Waarom maakt een bezoekje aan mijn ouders me steeds nerveus?

Het is belangrijk je intuïtie te gebruiken als een meewerkende en stuwende kracht die je inzicht verleent in je onbewuste drijfveren. Rationele beslissingen die indruisen tegen je intuïtie, zijn schadelijk voor je zelfontplooiing. Na een tijdje begin je naast jezelf te leven, voel je dat je meer van het leven verwacht, maar heb je geen flauw idee van wat je dan wel verlangt. Je staat mijlen ver af van je idealen en van waar je hart echt van zingt.

Wanneer je naar een situatie kijkt, ga dan eens bij jezelf na: wat durf ik eigenlijk niet te zien?

En: wat wil ik juist heel graag zien?

Ontdek wat het midden is tussen deze twee uitersten.

Kijk dan vanuit een toestand van evenwicht wat je intuïtie je vertelt.

Door je gedachten tot rust te brengen, kun je de stem van je innerlijke wijsheid horen.

Je spreekt een dieper innerlijk weten aan. En je staat open voor allerlei signalen die je onbewust hebt opgeslagen. We zijn meestal teveel naar buiten gericht, los van ons eigen inzicht. Het interessante van je intuïtie is dat het je dingen kan vertellen die buiten je gebruikelijke omgeving liggen, dingen waarmee je niet bekend bent. Die intuïtieve focus versterkt ook je veerkracht, je begint meer mindful te leven.

Intuïtie is je inzichtgevend vermogen, dat zich bekend maakt via gedachten, gevoelens, beelden en lichamelijke sensaties.

 

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon