LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Kleuren in ons leven

February 18, 2016

Kleur is licht en zonder licht kan de mens niet leven. De cellen van ieder organisme reageren op licht en zelfs op het gebrek daaraan. Licht heeft een enorme invloed op ons geestelijk en lichamelijk welbevinden, onze emoties en stemmingen. We reageren intuïtief op kleur en kleur bevat een geneeskrachtige werking.

Kleuren spelen een grote rol in het gevoel dat we ergens bij krijgen. De betekenis en werking van kleur is erg persoonlijk.  Ieder mens heeft een voorkeur voor een bepaalde kleur. Door het kleuren vanuit je gevoel kom je dieper in jezelf en daardoor kan je nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën opdoen. Je herinnert je dan weer de vreugde van het zomaar doen, omdat het leuk en fijn is. Geniet zoals een kind kan genieten en ook jij kunt opnieuw de kracht van het kind in jezelf ervaren. Laat de zwaarte van de dag los.

Ik ben zelf al jaren bezig met schilderen. Via het schilderen zoek je naar jezelf, kom je dicht bij jezelf en maak je eigenlijk een bijzondere innerlijke reis. De gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Je zult genieten van de kleuren die op het doek tevoorschijn komen. Het helpt je ook jezelf weer te ontdekken en alles even te vergeten en wat is mooier dan je innerlijk gevoel weer te leren voelen. Tijdens schilderen gebruik ik mijn intuïtie welke kleuren ga ik kiezen en op eind zie ik prachtige resultaat.

Ik houd van kleur, kleuren maken me blij. Kleur en licht is voeding, het geeft je energie en een stimulans om iets te ontwikkelen in je leven. Als mensen kleurrijk creatief bezig bent dan is het heel leuk om niet alleen met kleuren creatief iets te doen, maar ook te kijken naar wat de kleuren je te zeggen hebben. Kleuren hebben heel algemene betekenissen maar ook heel specifieke, die voor iedereen weer verschillend kunnen zijn. Als je ontdekt wat de betekenis is van jouw lievelingskleur op dit moment en als die kleur of kleuren ook nog in je tekeningen verschijnen, dan kun je daar op inspelen. Zo leer je jezelf en je behoeftes elke keer een beetje beter te begrijpen. Daarom is het heel handig als je wat kleurgevoeliger wordt in je dagelijks leven.

Door het kleuren vanuit je gevoel kom je dieper in jezelf en daardoor kan je nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën opdoen. Je herinnert je dan weer de vreugde van het zomaar doen, omdat het leuk en fijn is. Geniet zoals een kind kan genieten en ook jij kunt opnieuw de kracht van het kind in jezelf ervaren. Laat de zwaarte van de dag los.

Begrijp de taal van de ziel, want ze spreekt altijd in kleuren, vormen en beelden. Op een zachte en vlotte manier ga je aan de slag, in kleuren en vormen en vanuit jouw gevoel. Door intuïtief te werken kan je een emotie of gedachten naar buiten brengen.

Begrijp de taal van de ziel, want ze spreekt altijd in kleuren, vormen en beelden. Op een zachte en vlotte manier ga je aan de slag, in kleuren en vormen en vanuit jouw gevoel. Door intuïtief te werken kan je een emotie of gedachten naar buiten brengen. Het fijne is dat iedereen dit kan, er is geen enkele ervaring voor nodig. Het is een ontmoeting met jezelf en zo kom je terug in je innerlijke kracht.

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon