LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Wat is het belang van je hoofd vrijmaken voor de ontwikkeling van intuïtie?

February 18, 2016

Je hersens reageren de hele dag op alle informatie die ze opvangen. Ze registreren en verwerken, stapelen een heleboel overbodige rommel op en komen bijna nooit tot rust. Je geest is dus geregeld overbelast.

Er bestaan gelukkig allerlei methoden om je geest weer schoon te maken en je gedachten weer helder te krijgen; schoon van alles die er van buitenaf bij je naar binnen is gekomen. Je zult misschien zeggen: dat is me bekend, maar daar heb ik de vakantie voor. Als ik op vakantie ben, dan kan ik lekker alles van me afgooien en dan kom ik weer helemaal fit en uitgerust thuis en op mijn werk... 
Heerlijk, zeg ik dan, maar daar heb ik het hier niet over!
Het schoonmaakproces is het schoonmaken van de geest. Door inzicht in die geest te krijgen ga je zien en voelen hoe jouw geest onder allerlei omstandigheden werkt. Je gaat zien hoe je nu eigenlijk reageert op mensen, dingen en situaties. Je gaat inzien hoe sterk je de hele dag door geestelijk belast wordt door allerlei problemen van buitenaf. Je gaat leren hoe je je geest dan positief kunt beïnvloeden en tot rust kunt brengen. Dat je je geest kunt reinigen en herstellen, zodat je weer echt kunt gaan voelen dat je leeft. En weer echt kunt gaan genieten van alle mooie dingen die het leven je biedt!

Je kunt zelf, bewust, je geest tot rust brengen.
Dat kan als je controle krijgt en de baas wordt over je eigen gedachten! 
Dan kun je je geest bevrijden van alle problemen, werkdruk, lawaai, en al die andere dingen die je geestelijk overbelasten.
Aldus kan je geest zich herstellen; dan komt ze weer in balans, en geneest!

Onze aandacht is net een rusteloze vlinder die zittend op de ene bloem, in gedachten alweer op weg is naar de nectar van de volgende. We hebben de behoefte om soms even bevrijd te zijn van die onrust en verlangen naar de rust van een poos te kunnen  ontspannen, omdat er in ons het besef leeft, dat we de werkelijkheid pas ten volle beleven we deze ervaren in de stilte van het aandachtig erbij zijn.
Wanneer de geestelijke balans en stabiliteit in gevaar komen, is het vermogen om de rustige innerlijke kern op te zoeken en de verwarring daarbuiten te ontvluchten een belangrijk hulpmiddel. U kunt vermogen het beste ontwikkelen in een gezondere periode van uw leven.

Er bestaan verschillende methoden om je gedachten beter in de hand te krijgen en weer schoon en zuiver te maken. Bijvoorbeeld meditatie. Meditatie is “de blik naar binnen richten” en dat brengt je beslist in waardevolle toestand van stille, waarin je rust ervaart. Met meditatie, kan men zijn gedachten beheersen en het lichaam ontspannen. Meditatie levert een grote hoeveelheid energie op. De meditatie kan worden omschreven als een geconcentreerd, systematisch en methodisch  overdenken van een gekozen onderwerp. De aandacht ergens bij zijn en waar die aandacht op gericht is, wordt met het woord meditatie niet vastgelegd, zodat er vele vormen van overdenkingen zijn, die we allemaal benoemen met dat ene woord, meditatie. 

Meditatie is gerichte concentratie. Mensen die mediteren leren hun bewustzijn sturen en op iets bepaalds te richten, zoals de ademhaling, in gedachten steeds herhaalde woorden of zinnen, uit het hooft geleerde passage of een bepaalt beeld. Onderzoek heeft uitgewezen dat het onmiddellijk gunstige effecten kan hebben, zoals een lagere bloeddruk, een rustiger hartslag en ademhaling, een betere doorstroming van het bloed en andere meetbare tekenen van ontspanning.

De grootste en mooiste overwinning die je in je leven kunt behalen, is het overwinnen van je eigen slechte en negatieve gedachten!

 

RUST EN VREDE BEN IK IN MIJZELF 

Herhaal deze zin voortdurend in jezelf. In je gedachten (als er anderen om je heen zijn), of zachtjes, of hardop (voor jezelf als je alleen bent) Doe het zoals je het zelf het prettigste vindt.
Iedereen dag, zodra je eraan denkt, herhaal je deze affirmatiezin, totdat je op een gegeven moment merkt dat je het al een poosje niet meer gedaan hebt, dat je het vergeten bent. Dat is helemaal niet erg. Het betekent namelijk dat je geest het volledig opgenomen en verwerkt heeft. Dus je draagt deze zin voortaan altijd in je onderbewuste met je mee. Je zult dan na verloop van tijd merken dat de kracht van de woorden uit deze affirmatie jou inderdaad rustiger heeft gemaakt en dat je minder snel opgewonden raakt, boos bent, en minder negatieve gedachten hebt.

Het zijn de eerste stappen van het omvormen van je geest van negatief naar positief. Heet zijn de eerste stappen jouw hoofd vrijmaken voor ontwikkeling van jou intuïtie.

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon