LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Water het element van beweging en verandering

February 22, 2016

Water stroomt en is vloeibaar is veranderlijk, en staat daarmee symbool voor de menselijke gevoelens, emoties, intuïtie en reiniging.  Water heeft het vermogen om voordurend te veranderen en staat daarmee voor de veranderende stemmingen van ons emotionele ego. Een mens zonder gevoelens verdort. Water geeft leven, maar teveel water kan gaan rotten, denk maar aan planten die teveel water krijgen, een ven, een moeras. Water moet vloeien, stromen.  Je kunt bij water denken aan een regendruppel of een vijvertje maar ook veel grootser als water in een meer, rivier of oceaan. Water doet ons ook denken aan de zee. De zee staat symbool voor de schoot van de Grote Moeder en wordt gezien als de geboorteplaats van alle leven.  De zee kan rustig zijn, en is dan iets prachtigs, maar op zeer korte tijd kunnen ook  wild en woest zijn en hevige stormen opsteken die levensgevaarlijk zijn voor diegene die zich op zee bevindt. Overstromingen tonen ons de vernietigende krachten van water.

Water is een element van beweging en verandering, en staat voor intuïtie, verbeeldingskracht, gevoeligheid en creativiteit. Water representeert onze verlangens en onze angsten en zegt veel over artistieke en creatieve ontwikkeling en verbeeldingskracht maar gaat ook over  vriendschap- en liefdesrelaties, huwelijk, gezin en familie.

Water zorgt voor plezier en blijdschap maar gaat vooral om de emotionele reactie op een bepaalde gebeurtenis.

De kleur van het water is blauw en het wordt beschouwd als vrouwelijk van aard. Ons lichaam bestaat voor meer dan 90% uit water. Daarnaast zijn we bij onze geboorte uit het water van de baarmoeder gekomen en voor het eerst de fysieke wereld binnengegaan.

Zonder water was er geen leven mogelijk hier op de aarde. Water is tevens de belangrijkste voedingsstof voor het menselijk lichaam. Water levert ons weliswaar geen energie maar is onmisbaar tijdens het vervoer van stoffen door het menselijk lichaam zoals vitamines, mineralen en voedingsstoffen, maar is ook onmisbaar bij de uitscheiding van afvalstoffen en het in balans kunnen houden van onze lichaamstemperatuur. We houden het zonder water dan ook niet langer vol dan een dag of 4, 5.

 

Water is in ons lichaam betrokken bij verschillende processen:

  • het uitscheiden van afvalstoffen

  • regulatie van de lichaamstemperatuur

  • vervoermiddel

  • oplosmiddel

  • schokdemper bij sommige organen.

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon