LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

De lente, een prachtige seizoen!

February 22, 2016

De lente, een prachtige seizoen! Als de donkere dagen van de winter ten einde komen en de zon weer langer aan de hemel staat is dat een fijn gevoel. De lente laat zich langzaam zien. Het is langer licht, de zon wordt warmer en de natuur maakt zich klaar. De lente is het seizoen van een fris begin. De natuur begint opnieuw, en ook wij krijgen de kriebels om het leven weer een frisse draai te geven. Als je besluit om vroeg op te staan zul je de eerste tekenen van de lente al snel ontdekken. Zelfs vroeg in de ochtend begint het al een klein beetje licht te worden en je hoort de vogeltjes zachtjes fluiten. Bovendien ruikt het buiten anders, de lente heeft haar eigen geur die je vooral in de vroege morgen kunt ruiken. Het echte lente gevoel is als u in uw tuin kijkt en alles ziet groeien en bloeien. De bomen krijgen weer blad en de bloemen bedekken het gazon als een lente deken. Prachtig! Ga de natuur in en zie hoe alles verandert. De bomen komen tot bloei, de dieren ontwaken uit hun winterslaap en bloemen schieten overal uit de grond. Laat je opvrolijken door alles wat de lente te bieden heeft. Geen kale takken meer, geen dode bladeren. Kleine kuikentjes, eendjes, kikkers en overal vogels die druk bezig zijn. Overal is leven en kleur!

In de lente kun je heerlijk tuinieren zonder dat het zweet je aan alle kanten uitbreekt. Bovendien valt er veel te beleven in de tuin, veel bomen, bloemen en planten komen tot bloei en er mag van alles gesnoeid worden! Tuinieren voor mij is een rustgevende bezigheid die alleen maar leuker wordt met een warm zonnetje op je rug en fluitende vogels om je heen.

Vroeg of laat komt de eerste dag dat het warm genoeg is om in de tuin te eten. Buiten eten geeft een heerlijk zomers gevoel en is vaak al mogelijk als de temperatuur een beetje aangenaam begint te worden. Zelfs als het ‘s avonds nog te koud is om buiten te dineren kun je al snel prima buiten lunchen! Laat de lente maar komen!

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon