LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Ik ben geboren in september

February 25, 2016

Ik ben geboren in september, de negende maand van het jaar en maand van de herfst seizoen. De naam september komt uit het Latijn van het woord “septem” en hiermee wordt bedoeld dat september de zevende maand van het jaar is. Dit was in het beginsel ook zo, toen had de kalender slechts tien maanden. Pas later (153 voor Christus) zijn de maanden januari en februari bij de kalender gevoegd. Ondanks dat september toen de negende maand van het jaar werd, is de naam nooit gewijzigd.
Andere namen voor september zijn de vruchtmaand, de havermaand, de gerstmaand, de herfstmaand en de fruitmaand.

September symboliseert een zonnig einde van de zomer. De maand waarin de heide echt paars is, de zomer eindigt en de herfst in de lucht te voelen en te ruiken is. De bladeren verkleuren en beginnen van de bomen te vallen. En hoewel ik het jammer vind dat de dagen korter worden vind ik september echt een prachtige maand en kijk ik uit naar de herfst met alle mooie kleuren, woeste wolken en frisse stormen. September kan een hele mooie warme maand zijn waarin planten en bloemen nog vaak lang groeien.
De natuur in de herfst prachtig. De bladeren aan de bomen krijgen fantastische kleuren. De bomen in de bossen krijgen de mooiste kleuren, met prachtige schakeringen van bruin, geel en rood. Maar de herfst is ook het seizoen waarin de bomen hun bladeren verliezen. Ze vormen een tapijt op de bodem. Wanneer het herfstzonnetje hier op schijnt, is het tijd om het fototoestel en de wandelschoenen boven te halen. Het is ideaal wandelweer: niet te warm, niet te koud. En met een beetje geluk kom je met hele mooie herfstkiekjes thuis. Vergeet ook niet naar de vele soorten paddenstoelen te kijken die overal in het bos groeien.

September natuurlijk de maand waarin we allemaal beginnen met school, stage of werk. De maand waarin je terug verlangt naar de zomer. De herfst begint op 21 september en duurt tot 21 december. September is een maand die voor mij fijn is. In september krijg ik namelijk de structuur weer. Ik vind het fijn dat alles weer begint en dat ik weet waar ik iedere dag aan toe ben. September is de maand waarin je beseft dat het weer herfst wordt en waarin je lekkere dikke truien draagt en zit je met een warme bakje choco op de bank.  September is ook een maand waarin ik weer een aantal doelen voor mezelf ga opstellen en plannen maken voor toekomst. September is mijn favoriete maand van het jaar.

 


 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon