LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Wat gebeurt er als mensen elkaar omhelzen

March 9, 2016

Over de gehele wereld wordt omhelzen beschouwt als een gewone vorm van groeten. Afhankelijk van cultuur, context en relatie, kan een omhelzing vertrouwdheid, liefde, affectie of vriendschap indiceren. Een persoon kan een andere persoon ook omhelzen als een indicatie van steun, comfort en troosting. In sommige culturen en voor sommige mensen, vooral als het gaat om onbekende personen, is een omhelzing wellicht niet de gepaste norm en kan het als een invasie van onze vertrouwelijke bewegingsruimte oftewel als intimidatie worden beschouwt. Terwijl de meeste mensen een natuurlijke fysieke en emotionele behoefte hebben om aangeraakt en omhelst te worden, vooral door hun dierbaren, is er maar weinig inzicht over de spirituele consequenties ervan.

Knuffelen gebeurt in alle lagen van de bevolking en in alle religies. Kinderen, jongeren, volwassenen, bejaarden, vrouwen en mannen, overal wordt geknuffeld. Knuffelen is een uiting van liefde of genegenheid. Binnen een relatie wordt dan ook geknuffeld, tussen ouders en kinderen en tussen broers en zussen. Maar ook vrienden onderling knuffelen. Soms is het zelfs een vreemde die je knuffelt.

Een omhelzing geeft ons op een psychologische level gevoelens van welzijn en vreugde maar, we kunnen er geen gelukzaligheid uit krijgen.

De doorsnee persoon is uitsluitend afgestemd op de psychologische voordelen van een omhelzing, dat ongetwijfeld een zekere hoogte van vreugde verleent. Omdat de doorsnee persoon niet in staat is om subtiele vibraties waar te kunnen nemen, is het belang van het gevoel van vreugde van deze handeling zo sterk dat het, het vermogen om de subtiele uitwisseling van energieën, hoe negatief maar ook, in de persoon blokkeert.

De meerderheid van de mensheid beschikt over een zeer beperkte of anders inactieve zesde zintuig en is, tot een zekere hoogte, sterk verwikkeld in een versluiering van zwarte energie. Dit maakt hen ongevoelig voor en blokkeert hen om, het besef of realisatie te kunnen krijgen over, de uitwisseling van subtiele energieën.

Het is daarom voor mensen die de subtiele aspecten van het leven niet kunnen realiseren, nutteloos om te disputeren over de subtiele dimensie net als een patiënt met een arts begint te ruziën over dat virussen niet bestaan. Dit gedrag komt uit het feit dat de doorsnee persoon over onvoldoende metafysische vermogen van gewaarwording beschikt en is dus overeenkomstig niet in staat om subtiele energieën waar te kunnen nemen.

De noodzaak voor aanraking is een psychologische vereiste en geen spirituele vereiste voor de geconditioneerde Ziel.

Wat gebeurt er als we onszelf in gedachte of elkaar omhelzen? Bij een omhelzing worden onze harten verbonden en weten we dat we niet afzonderlijk zijn.
Een begroeting met de hand kan ook bevestigd worden met een korte omhelzing. Een spontane omhelzing geeft veel positieve energie.
Zonder woorden elkaar op een respectvolle manier even omhelzen geeft een diep verbonden gevoel.

Knuffelen, ik hou van knuffelen! Heerlijk om iemand te omarmen, even stil tegen elkaar aan staan. Contact maken. Niet alleen via woorden of met je ogen, maar met je hele lichaam. Knuffelen is belangrijk voor mij. Ik voel me gelukkiger, rustiger en meer ontspannen na een lekkere knuffel.

Je zou knuffelen kunnen omschrijven als een handdruk vanuit je hart, met heel je lijf en al je liefde. De simpele actie van omarmen creëert een goed gevoel energie voor zowel de gever als de ontvanger. De wetenschap heeft zich verdiept in de positieve effecten van knuffelen en verschillende studies over knuffelen, aanhalen en aanraken komen tot dezelfde conclusie – knuffelen is een ontzettend belangrijk deel van de menselijke ontwikkeling.

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon