LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Wat voor mogelijkheden heeft het derde oog

March 12, 2016

Je derde oog is het punt iets boven het midden tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd. In de traditionele Indiase cultuur wordt dit punt ook wel het zesde chakra genoemd. Chakra’s zijn energieorganen die onze ziel met ons lichaam verbinden. Elk chakra heeft een specifiek doel. Zo staat het zesde chakra voor intuïtie, visioenen, visualisatie en verbeelding.

Het derde oog staat eveneens bekend als het eerste oog. Dit komt omdat op het moment van geboorte je derde oog nog helemaal open staat. Zo zie je vaak baby’s of kleine kinderen met denkbeeldige vrienden spelen. Bovendien zien zij vaak engelen en lichtwezens uit andere dimensies. Zij spelen en communiceren met deze wezens, maar helaas wordt al snel aan deze kinderen verteld dat dit onzin is en dat deze wezens niet echt bestaan. Hierdoor sluit gaandeweg hun levensjaren het derde oog en zijn ze alleen nog maar in staat om met hun twee fysieke ogen waar te nemen.

In vele spirituele leringen wordt de werking van de intuïtie met de werking van de hypofyse in de hersenen gebonden, dat het gebied van het "derde" oog in beslag neemt. Het derde oog staat symbolisch voor een onzichtbaar oog van de mens dat het onzichtbare en het ontastbare in de materiële wereld waar kan nemen. Intuïtie die via derde oog zich manifesteert komt voor in de vorm van innerlijke beelden. De mensen gaan "helder zien" op het moment dat hun derde oog actief, zuiver en open is. Sommigen zien beelden op het innerlijke niveau, zoals wij allemaal onze dromen s'nachts met ogen dicht kunnen zien. Anderen zien onzichtbare gebeurtenissen helemaal reëel, letterlijk fysiek voor hen afspelen. Het is van groot belang dat wij alle chakra’s inclusief het derde oog zuiver houden. Zuivere chakra’s geven zuivere beelden door. Chakra’s die niet zuiver genoeg zijn kunnen beelden zoals nachtmerries tevoorschijn toveren. Daar moet je geen intuïtieve ingevingen achter zoeken.

De mens die intuïtief en hooggevoelig is, maar eigen angsten en frustraties nog niet heeft overwonnen, kan in plaats van intuïtieve geestelijke boodschappen projecties van haar eigen angsten gaan zien. Daardoor kan hij zichzelf en anderen in verwarring brengen.

Het derde oog symboliseert de verhoogde staat van bewustzijn waarmee je de wereld vanuit een bijna bovennatuurlijk perspectief kan bekijken. Je derde oog gebruiken betekent echter niet dat je dan een medium wordt of opeens magische krachten bezit. Het houdt wel in dat je meer controle kan gaan uitoefenen over je gedachten en emoties en intuïtie kan ontwikkelen wat betreft de wereld om je heen. 

Als derde oog geactiveerd dat kun je veranderingen kunnen zich voordoen op zowel fysiek als emotioneel vlak. Je merkt bijvoorbeeld dat tijd steeds sneller gaat. Gidsen komen overal op je pad, je merkt nu dat het universum actief tegen je spreekt. Je krijgt een boost van creativiteit en je voelt dat je iets anders moet gaan doen in je leven. Je wordt gevoeliger voor energieën van andere mensen. Je voelt alles aan en weet precies wat mensen denken. Een ander kenmerk is dat je lucide dromen krijgt. Terwijl je in droom bent weet je dat het een droom is en ben je tevens in staat om de droom te veranderen naar eigen smaak. Wat ook veel voorkomt is een zoom in je hoofd. Je kunt ervoor kiezen om je hierop te concentreren waardoor je derde oog nog meer geactiveerd wordt. Daarnaast verandert je eetpatroon. Je krijgt zin in gezond en licht eten waar dat vroeger niet het geval was. Tegelijkertijd kun je veel minder goed tegen suiker en ongezond of vet eten. Al je zintuigen worden gevoeliger. Je geniet hierdoor meer van de natuur en dieren maar je kunt ook minder goed tegen harde geluiden en drukte. Doordat je frequentie is verhoogd, merk je dat je gedachten zich veel sneller gaan manifesteren. Je bent in een nieuwe realiteit aangekomen die zo fantastisch is, alsof je onbewust al wist dat dit bestond.

Bij te weinig energie in de derde oog ben je vaak bang voor je intuïtie en verwerp je spirituele aspecten van het leven. Deze mensen zijn alleen gericht op verstand en zien alleen de voor de hand liggende oppervlakkige betekenis. 
Bij teveel aan energie is dit gebied overactief wat kan leiden tot te veel in een fantasiewereld leven, hoofdpijn, nachtmerries en soms hallucinaties.

Ieder mens bezit een derde of helder waarnemend oog, alleen niet iedereen maakt daar gebruik van. Het derde oog is het deurtje naar de astrale wereld om meer waar te kunnen nemen dan het aardse oog.

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon