LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Welke verhouding bestaat er tussen het hoofd, het hart en het oercentrum

March 13, 2016

Wat zou het mooi zijn als wij mensen in staat zouden zijn altijd vanuit ons hart te leven, ons te realiseren dat hoe we ons voelen voortkomt uit ons denken, ons hoofd. Dat ons hoofd een computer is met een harde schijf, waar heel veel aangeleerd automatisch gedrag is opgeslagen. Dat het mogelijk is waar gewenst stukjes van die harde schijf te deleten. Door te gaan voelen en te luisteren naar ons hart, naar ons intuïtie.  Dan kunnen die stukjes worden vervangen door nieuw gedrag, gedrag dat beter past bij wie we zijn, onszelf.
We leven allemaal met de gedachte niet goed genoeg te zijn. Je verstand kan denken, associëren, onthouden, vergelijken en wat al niet. Geen computer kan tippen aan jouw grijze cellen. Het verstand wil graag de baas spelen en vertelt ons wat we moeten doen. We laten ons verstand aan het stuur staan van ons leven. Met je verstand alleen kom je niet ver als je die andere reis wilt maken, de tocht naar ons Zelf. Je verstand weet dat het dan onderweg het stuur moet overgeven en zal je vertellen dat die reis niet nodig is. De kunst is dan niet naar je verstand te luisteren. Als je dichter bij je Zelf wilt komen, moet je verder dan je verstand, dan moet je naar je hart. Mensen die uit hun hart leven, zijn veel minder inpasbaar. Ze laten zich in hun leven leiden door het eigen innerlijke gevoel, door hun intuïtie. 
We zoeken de oorzaak van hoe we ons voelen buiten ons zelf, ons onbewust dat situaties en mensen op ons pad ons spiegelen, ons de gelegenheid geven naar binnen te gaan en te voelen wat er bij ons uit balans is. Verbind je zintuigen met je hart en niet met je hoofd. Want als je leert in je hart te kijken, je hart te voelen, voel je je eigen kracht. En als je eenmaal zo diep in je hart zit en al het geredeneer is afgelopen, zul je gemakkelijk op een nog dieper niveau in jezelf afdalen. Daar bevindt zich het navelcentrum, dat in feite de bron van het leven is. Het navelcentrum is je echte oerbron en daar ben je naar op weeg. Het is echter niet mogelijk om direct van je hoofd naar je navelcentrum te gaan. Dat moet via een tussenstation, het hart. 
Voel je dat je een goed mens bent. Voel je wat je wilt, wat je doel is in dit leven. Je hart zal je leren van jezelf te houden zoals je bent, van anderen te houden zoals ze zijn. Je hart zal je milder maken in oordelen over jezelf en anderen. Het antwoord op vragen ligt in je hart. Luisteren naar je hart zal je leren wie je bent, zal je vullen met zelfvertrouwen, met liefde voor je Zelf en het wonder dat leven heet.

Luisteren naar je hart brengt innerlijke rust. Het zal je ruimte geven te handelen vanuit je hart en oude denkwijzen en aangeleerde patronen om te buigen.

Ik wens jullie veel liefde en inspiratie.
 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon