LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Intimiteit en pure liefde

March 18, 2016

Intimiteit gaat niet alleen over lichamelijk contact.

Het gaat misschien nog meer over je zó diep en intens met iemand verbinden, dat je het gevoel hebt dat je in iemands ziel kijkt en in jouw ziel laat kijken.

Het gaat over de mate van vertrouwen die je in de ander hebt. Dat vertrouwen voelen waardoor je je totaal kwetsbaar durft te tonen zonder bang te zijn dat de ander je verlaat of afwijst. Je voelt dat je helemaal mag zijn wie je bent zonder dat je veroordeeld, gemeten of gewogen wordt.

De ander wil graag bij je zijn en met je delen wat er aan de orde is. Hoe het er ook uit ziet.

Je schept samen een ruimte waarbinnen je stil kunt zijn zonder je ongemakkelijk te voelen. Een ruimte waarbinnen je je veilig en geborgen voelt. Een Thuis waar je altijd welkom bent en hartelijk ontvangen wordt.

Intimiteit is het verlangen om emotionele steun te geven en te ontvangen en diepste gevoelens en ervaringen te delen. Het is ongedwongen, respectvol en teder met elkaar omgaan. Deze verbondenheid kan lichamelijk, emotioneel of spiritueel zijn.

Bij lichamelijke intimiteit wordt snel gedacht aan seks, maar het is ruimer dan dat. Knuffelen, in elkaars armen zitten, arm in arm lopen,... zijn ook vormen van intimiteit.

Emotionele intimiteit houdt in dat je gevoelens met elkaar deelt.

Spirituele intimiteit wordt ervaren door personen die een levensbeschouwelijke of filosofische opvatting delen. De gemeenschappelijke opvatting of ervaring schept dan een sterke band, waardoor je je zeer nabij de ander voelt.

Fysieke intimiteit kan los van emotionele intimiteit bestaan. Toch bestaat de basis van een goede relatie uit beide. Je kan je heel erg verbonden met iemand voelen zonder lichamelijk contact te hebben. Omgekeerd kan je met iemand vrijen waarmee je geen speciale band hebt. Wanneer je een serieuze, vaste relatie wil, moeten beiden kunnen.

Vaak denken we bij intimiteit alleen aan lichamelijke intimiteit, en dan vooral aan seks. Maar fysieke intimiteit kun je hebben door kussen, zoenen en alle vormen van aanraken. En er is ook geestelijke intimiteit. Dat is het gevoel van verbondenheid met de partner en weten dat u vrij en veilig bent om uw diepste gedachten en emoties te kunnen bespreken en uiten.

Verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen voelen zich het sterkst met hun partner verbonden door seks en gezamenlijke activiteiten. Zij tonen hun liefde en behoefte aan intimiteit vaak via seks. Vrouwen zoeken vooral emotionele intimiteit en het gevoel van verbondenheid. Zij willen aangeraakt worden zonder dat er direct een vrijpartij uit volgt. Dat verschil zorgt vaak voor misverstanden omdat de vrouw bij elke aanraking denkt dat hij gelijk seks wil en de man zich afgewezen voelt als zij ‘nee’ zegt.

Praat over uw wensen en verlangens en luister echt naar elkaar. Maak er tijd voor. Zoek naar wat u samen bindt. Doe dingen samen en deel ervaringen en gedachten. Aanraken, aaien, knuffelen etc. Ontdek hoe erotisch andere lichaamsdelen kunnen zijn. Bij lichamelijke intimiteit is het hele lichaam betrokken, en niet alleen de geslachtsdelen.

Voor een goede en bevredigende relatie is zowel mentale als fysieke intimiteit onontbeerlijk. En net als met het onderhouden van de seksuele relatie moet u er moeite voor doen om de intimiteit tussen u te behouden.

Intimiteit, zowel lichamelijk als geestelijk, is dus in alle opzichten vooral 'samen' en 'met elkaar'. Het is de basis voor een relatie. Niet alleen in bed, maar de hele leven door.

Een liefdesrelatie, waarin je jezelf van top tot teen en in al je verschillende hoedanigheden, in licht en schaduw, onvoorwaardelijk geliefd voelt, is goud waard.

En hoe mooi is het om door de relatie te kunnen groeien in jouw eigen waarde.

Om vanuit het veilige en liefdevolle veld dat je samen creëert, inzicht te krijgen in je onbewuste (nog niet geheelde) persoonlijke delen, die te ontmoeten, doorvoelen en omarmen.

Om samen te kiezen voor een bewust aanwezig zijn in elk contact, waardoor je in de intimiteit toegroeit naar een altijd jezelf kunnen zijn, vanuit een wederzijdse overgave en vertrouwen.

Een relatie die vanuit deze hogere intenties geleefd wordt, zal steeds vrijer worden van eigenbelang en persoonlijke sturing, zodat een zuiver Goddelijke liefdeskracht door beide partners heen kan gaan werken, waardoor er uiteindelijk heilige (helende) intimiteit en seksualiteit ervaren kan worden.

Voor sommigen klinkt dit misschien als een onbereikbaar station; vanuit een hogere waarheid is dit wel waartoe relaties kunnen dienen.

In feite bieden al onze relaties gouden mogelijkheden om dichter bij onze essentie te komen. Voordat we incarneerden hebben we vanuit onze ziel al voor bepaalde ontmoetingen en ‘rollen’ gekozen, in overleg met de zielen van de mensen die zo’n belangrijke rol spelen in ons huidige leven.

Ik wens iedereen Goddelijke liefdeskracht en liefdevolle relatie.

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon