LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Kenmerken van de kleur oranje

March 18, 2016

Oranje is een combinatie van rood en geel. Rood staat voor activiteit en gevoel, geel voor het intellect. Afhankelijk van de mengverhouding domineert of het ene of het andere aspect. Oranje hoort bij de zon en het metaal goud. Het is een vrouwelijke kleur en wordt daarom door mannelijke wezens vaak zeer begeerd.

Oranje is een zeer warme kleur die geassocieerd wordt met zon, warmte en zuidelijke landschappen. Ook is er een sterke associatie met vuur. De lekkende vlammen hebben een mooie geel-oranje tint, terwijl het vuur zelf rood gloeit.

Oranje is verder symbolisch voor opgewektheid, optimisme en levensvreugde, voor de transformatie van lichaamseigen energieën in kosmische krachten, wat bijvoorbeeld in het tantrisme het hoogste doel is.

Oranje staat ook voor licht en rijkdom en de zonnige kant van het leven. Het is een kleur met een licht stimulerende eigenschap, ook seksueel, waarbij de nadruk echter veel meer op het gevoel ligt dan bij de kleur rood. Hoe meer rood erin zit, des te overheersende de uitstraling. Oranje staat voor kracht, energie, jeugdigheid, plezier en creativiteit.

Het sterrenbeeld Tweelingen is verbonden met de kleur oranje.

Het oranje type mensen is impulsief, levenslustig en vrolijk. Zijn activiteit en dadendrang werken vaak aanstekelijk op anderen. Lukt echter iets niet zoals hij het zich had voorgesteld, dan is hij snel ontmoedigd en stopt er simpelweg mee. Deze zwakte wordt nog versterkt door zijn perfectionistische inslag. Toch is het oranje menstype in wezen evenwichtig en op verzoening gericht. Doordat hij zich zo goed in anderen kan verplaatsen, zal hij vaak genoeg ruzies van anderen beslechten. Hij helpt waar het nodig is en is dankzij zijn grote participatiedrang en hartelijkheid een grote steun voor zijn vrienden.

Het oranje type vindt het moeilijk om iets serieus te nemen en heeft er een hekel aan urenlang over iets te moeten piekeren. Hij is meer op luxe en een lekkere keuken gesteld. Dit type straalt warmte en passie uit en maakt graag gebruik van zijn charme om anderen voor zich in te nemen en te enthousiasmeren. Dat wil echter niet zeggen dat dit een opvallend kordaat type is of, sterker nog, een doordrammer. Hij weet vaak precies hoe ver hij in een bepaalde situatie kan gaan. Als hij verliefd is, geeft hij zich volledig over.

Van nature is het oranje type eerder wat extravert. Hij geniet van zijn rol als amusante gastheer en is op vakanties een zeer geliefd persoon. Hij is optimistisch, op contacten gesteld en een echte levensgenieter.

Bij mensen met een tekort aan oranje is het zoeken naar beperkingen dus eigenlijk voorgeprogrammeerd. Krijgen ze ondanks alle inspanningen niet de gewenste erkenning, dan voelen zij zich nutteloos, overbodig, depressief en minderwaardig.

Bij mensen met te veel oranje energie zijn veelal onbeheerst en worden door blinde eerzucht gedreven. Ze weten op nagenoeg geen enkel terrein maat te houden, ook niet op seksueel gebied of wat eten betreft. Ze willen anderen perse overtroeven en daartoe schuwen ze geen enkele list of tactiek. Ze maken vaak een arrogante en trotse indruk. Ze willen het liefst overal 'de eerste viool' spelen en in een relatie claimen ze excessief veel eigendomsrechten. Hun gedrag wordt vaak mede bepaald door dwangmatigheden. Ze hebben een turbulent, onevenwichtig karakter.

Oranje is een zeer warme kleur, die vrolijk en rustig stemt en het nodige zelfvertrouwen schenkt om de taken van alledag aan te pakken. Zeer gesloten mensen zullen zich in een oranje omgeving meer bloot geven en angsten van zich of zetten. Ook zullen zij dan makkelijker contact zoeken met anderen. Oranje is een combinatie van het vitale rood en het geestelijk stimulerende geel en fungeert als intermediair tussen lichaam en geest. Het werkt inspirerend en activerend. Het is daarom een kleur die zeer geschikt is voor mensen die futloos zijn en zich voortdurend moe of opgebrand voelen. Oranje verbetert de stemming en plaatst alles in een positiever licht.

Oranje hoort bij woensdag. Het is de kleur van de planneet Mercurius en staat symbool voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde. Dit zonnige kleur zorgt voor een overdadige opbrengst van de vruchten der aarde.

De kleur kan de kansen van de vrouw op bevruchting verbeteren en de kwaliteit van het zaad van de man positief beïnvloeden. Het is een stimulerende kleur voor mensen die zich geremd voelen in het minnespel. Het neemt remmingen en spanningen langzaam weg en geeft het liefdesleven een zachter en gevoeliger karakter. Tijdens de overgangsjaren heeft oranje een evenwichtscheppende werking op vrouwen die last hebben van sterke stemmingswisselingen en hormonale veranderingen. Het neemt bovendien spanningen weg, wat goed is voor de spieren, maagkrampen en menstruatieklachten.

Het versterkt de botten en is goed voor tanden, kiezen, nagels en haren. Oranje is de kleur van calcium en is daarom van groot nut tijdens de zwangerschap en de periode waarin de borst gegeven wordt.

In het algemeen kan gezegd worden dat oranje het immuunsysteem versterkt en de lichaamseigen afweerkrachten activeert.

Oranje is een warme kleur die zorgt dat je minder snel bang bent. Het zorgt ook dat je lichaam goed kan vechten tegen ziektes. Als je oranje draagt, een oranje edelsteen, kunnen ruzies met anderen sneller opgelost worden omdat je er eerlijk tegenaan kijkt.

In de magie wordt oranje gebruikt om energie, kracht en geluk naar zich toe te brengen en staat voor, juiste balans, aantrekkingskracht, levenskracht, geluk, energie en vruchtbaarheid.

Oranje algemeen:

Vitaliteit, dynamiek, opbouwend, vrolijkheid, toewijding, meegevoel, trouw, genezing, gezondheid, hartelijkheid, drang tot ontwikkeling, verstand, koppigheid, vertraagde actie, 
vriendelijkheid, oogsten wat je gezaaid hebt, vriendschap, herfst, bereidwilligheid, bewustzijn.

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon