LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Geel is de kleur van de Zon, de kleur van de wil

March 29, 2016

Geel is de kleur van het goud, van de innerlijke adeldom en van de intelligentie. Goud heeft een verzadigde gele kleur en straalt van binnenuit. Intelligentie kan zich veranderen in een duivelse kracht, die fel en zeer bewust vernietigt en komt dan overeen met het felle geel dat zeer sterk op de hersenen werkt, zelfs onverdraaglijk kan worden.

Goud is altijd het metaal geweest dat bij de inwijdingsceremoniën behoorde en symboliseerde de duurzaamheid van het vuur, het is de kleur van de stabiliteit, de duurzame bezieling, het geestelijk geroepen zijn, dat berust op een harmonie tussen bezieling en rede.

Geel de kleur van de zon is een vrolijke opvallende kleur, die het brein, denkproces en zenuwstelsel stimuleert. Voor mij gevoel de kleur geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Ook de kleur van wijsheid en groot denkvermogen. Ze activeert de hersenen, zet aan tot werkzaamheid.

Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie. Wanneer je de kleur geel regelmatig draagt (niet teveel en niet te weinig) zal je overkomen als iemand met een warm en plezierig karakter en een optimistische kijk op het leven. Je bezit het vermogen om rationeel en geconcentreerd na te denken. Wie geel als favoriete kleur heeft, streeft naar veelzijdigheid, tracht voortdurend zijn of haar kennis uit te breiden, is geestelijk levendig en reist graag.

Positieve associaties met geel zijn een gevoel van geluk, warmte, vreugde en blijdschap.

Er is geen kleur die beter het positivisme of optimisme weergeeft dan geel. Geel dankt wellicht het optimisme en de vriendelijkheid aan het licht van de zon, de prachtige bloemen in bloei of de paasbloemen die de lente inzetten. Niets geeft ons meer levenslust en dus is die gele kleur wellicht van nature uit een bron van vriendelijkheid en creativiteit. De grote hoeveelheid licht in geel zorgt voor een enorm opvallende kracht, waardoor geel ideaal is om ons te waarschuwen, zoals met flitslichten bij werkzaamheden. In verband met godsdienst is geel het teken van nieuw leven en het paasfeest voor katholieke kerk.

Geel de kleur van nieuwe start, (lente) en van levenskracht. Het is ook de kleur van plezier vrolijkheid , vreugde. Dit geeft gelijk aan dat mensen die zich omringen met deze kleur op zoek zijn naar vrijheid , hoop en een groter geluk . Verder kan het wijzen op een innerlijk conflict waardoor de bevrijding noodzakelijk is . Indien geel sterk wordt benadrukt ,is er niet alleen sprake van een groot verlangen om een uitweg te zoeken die bevrijding zal brengen en zo te ontsnappen aan bepaalde moeilijkheden , maar kan ook aan geven dat er een vurig verlangen is naar afwisseling in hun bestaan . Ook mensen die veel behoefte aan achting/bevestiging hebben van anderen kiezen regelmatig geel!

Wat is de betekenis van de kleur geel voor mij

Ik ben de leukste!

Ik leef met plezier.

Ik hou van de zon en als die er niet is dan zorg ik er gewoon voor dat ik de zon voor je ben.

Ik heb het in mijn vingers, noem het een gave, om overal het licht aan te doen.

Ik verras je graag met leuke plannen.

Vol zelfvertrouwen en positiviteit ga ik altijd voor de light-versie van mezelf, van jou en die van het leven.

Geel is de kleur van nadenken, nieuwe dingen leren en van je podium pakken.

Ik leer graag, denk goed na, analyseer de boel en geef mijn inzichten door.

Ik heb namelijk een hele heldere kijk.

Ik ben dol op nieuwe dingen, ideeën en haal zonder pardon een bezem door emoties en het leven van jou en mij.

Blokkades zijn er namelijk om op te ruimen.

Besluitvaardig, snel, doelgericht en met brede interesse vul ik mijn dagen.

Ik geniet er van om op het podium te stralen en dat de hele wereld me serieus neemt. Dat doet me goed.

De kleur van blijdschap en beweging.

De kleur voor opening naar wijsheid, verlossing, vrolijkheid, plezier, het stimuleert de verbeelding en het staat voor wilskracht/geestkracht.  De kleur voor licht, vrolijkheid, voorjaar, glorie, kleur van de zon, energie, groei, kracht, lentegevoel, luister.

Geel hoort bij de derde chakra, de zonnevlecht en wordt in verband gebracht met energie, macht en emoties. Geel straalt en verdraagt geen begrenzing. Geel is het symbool van de zon en versterkt de ‘Ik Krachten’.

Het is je wils-centrum, en ook de kleur geel staat voor 'wil'

Ik weet wat ik wil, is de zin van geel.

Ik weet !

Ik weet wat!

Ik weet wat! Ik wil!

Ik weet wat ik wil!! 

- het heeft daarom te maken met kennis, het intellect.

- met actie en reactie.

- met vertrouwen.

- met het weten wie je bent, want je kan pas weten wat je wil, als je ook weet wie je bent.

- met weten wat er is, zodat je ook kunt weten wat je wil.

- doordacht, het mentale denken, leren en kennis, heldere inzichten en begrijpen.

Geel is een prachtkleur!

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon