LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Intuïtie borrelt vanzelf op, als wij ons voldoende gezuiverd hebben

April 7, 2016

De allereerste stap die je moet nemen om je open te stellen voor je intuïtie is door in harmonie te komen met jezelf, het echte tevredenheid bevinden met je omgeving en de verbondenheid te gaan voelen met het heelal. Daarin vergelijk je jezelf niet meer met degene die meer heeft of minder. Het gaat niet meer om te hebben, maar om zijn. En in die situatie heb je ook absoluut de beschikking over je intuïtie. Je hebt contact met je eigen innerlijk, je hebt niet, maar je bent. En je intuïtie inzichten kunnen vrij opborrelen.

Meestal leven wij op automatische piloot en zijn we ons nauwelijks bewust van de subtiele signalen van onze intuïtie. Intuïtie verschijnt vaak als een innerlijke zachte stem binnen ons.

Door terug te keren naar onze eigen kern en door weer voeling te krijgen met de intelligentie van ons hart kunnen we kwaliteit aan ons leven toevoegen, en kunnen we het onszelf vooral ook veel makkelijker maken om de juiste weg in het leven te volgen. Wie geleerd heeft om naar zijn intuïtie te luisteren zal namelijk veel makkelijker de goede keuzes maken.

Niet iedereen staat ervoor open om zich weer op zijn innerlijke zintuigen te gaan richten, dikwijls uit afkeer voor het spirituele of uit angst om de controle te verliezen. Wie er met andere woorden van overtuigd is dat het logisch denken de basis is van alles, zal het moeilijk hebben om de intuïtieve vermogens in zichzelf terug te vinden en aan te spreken.

Bij sommige mensen gebeurt het dat een intuïtieve ervaring hen vanzelf weer bij hun buikgevoel brengt, maar bij velen zal er heel wat training aan te pas komen om dat innerlijke kompas terug te vinden.
Op alle mogelijke manieren hebben wij in ons leven met verbindingen te maken. Verbindingen die wij maken met de mensen om ons heen. In deze tijd van groei en veranderingen zijn er veel mensen op zoek naar andere vormen van verbinding. Een diepere verbinding, verbinding maken vanuit liefde, een mooie vriendschap, familiebanden of gelijkgestemden lijkt niet meer te voldoen aan ons gevoel.

Nooit gedacht dat 'iemand als ik' ooit de innerlijke rust zou kunnen ervaren die ik nu voel! Niemand stond verder van de woorden rust, mildheid en aanvaarding dan ik.

Uitgeput door het streven naar succes, de drang om aanvaard te worden en het altijd maar meer en meer willen kwam ik bij u terecht. Je verrichte wonderen! Vandaag kan ik oprecht zeggen: ik hou van mezelf! Ik kan alleen zijn met mezelf en ik heb geen drang meer naar anderen hun goedkeuring. Ik leef! Ik geniet!  En ook de angsten over mijn toekomst kan ik nu loslaten.

Ik ben ook met wie ik ben, met wat er is, en wat er komt!  Mijn lichaam heeft eindelijk de rust gevonden die nodig is om te herstellen!

Loslaten betekent niet: ontkennen wie je bent, onderdrukken wie je bent. Loslaten betekent dat je de eeuwenoude en oordeel mening over jezelf loslaat. Het betekent accepteren wie je NU bent. Loslaten, betekent een andere een nieuwe manier van waarnemen, zodat je het oude beeld over jezelf kwijtraakt en een nieuw beeld van jezelf schept, zoals je nu bent nu ZELF wilt zijn. We zullen uitgedaagd worden. Gevoelens die je niet herkent van jezelf zullen naar boven komen. Belichaam het in dit leven. Adem het in, de angst, de pijn en belichaam het in iedere cel van je lichaam, dan kun je het begrijpen en dan mag het losgelaten worden. Dan hoef je niets meer te verklaren, omdat je WEET.

Stukken waar je liever niet meer naar wilt kijken uit je verleden. Voel deze energie. Je laat het gevoel helemaal in je komen. Je belichaamt alle gevoelens in jezelf. En dan laat je het door je heen bewegen en weer uit je stromen. Belichamen is het helemaal toelaten in jezelf. Zodat je de structuur kunt loslaten. Zodat je de eeuwenoude werkelijkheid kunt loslaten. We hielden altijd de energie van een bepaalde emotie vast maar nu mogen die eeuwenoude patronen in beweging komen.

Voel dat slachtoffer zijn een rol is die je speelt. Voel dat je twijfelt aan je eigen kracht, voel dat je machteloos voelt en dat je beperkt voelt in je vrijheid. We zijn altijd gewend geweest deze rollen op aarde te spelen, maar nu mag je in plaats van slachtoffer, schepper worden, je mag in plaats van jezelf niet te vertrouwen gaan vertrouwen op je innerlijke stem, op  je intuïtie, je mag in plaats van je machteloos te voelen, gaan staan voor je kracht en je mag in plaats van beperking te voelen vrijheid en grenzeloosheid gaan ervaren.

Laat die gevoelens toe in jezelf. Niemand anders heeft er schuld aan en niemand kan ze helen voor jou, niet je ouders, niet je vorige levens, niet je partner of je kinderen. Jij laat ze zelf toe. Jij bent de schepper van je leven. Blijf niet in het oude patroon hangen dat je situaties niet kunt veranderen of beïnvloeden omdat de energieën zo sterk zijn van die buitenwereld. Jij bent ook een schepper, net als die ander. Jij bent de schepper, wanneer de dingen in je leven niet gaan zoals jij zou willen, kun jij dit zelf veranderen, maar je moet wel willen veranderen. en het mooie van dit alles is ook nog dat je het niet alleen voor jezelf heelt maar voor iedereen. Hoe meer mensen iets helen, hoe gemakkelijker het wordt voor de massa om van de energie gebruik te maken die is gecreëerd door ons. Alles wat je tegenkomt heb je zelf geschapen.

Door veel innerlijk werk en bewustwordingsprocessen heb ik geleerd dat de verbinding die ik met mijzelf heb, de belangrijkste is die er is. Maar ook geleerd dat door diep bij mezelf te voelen en te ervaren hoe belangrijk eigenwaarde, zelfvertrouwen en liefde is, mijn verbinding met mijn omgeving op een ander (dieper) niveau geleefd en ervaren mag worden.

Net als veel mensen om mij heen, ben ik me bewust van alle ellende die er zich afspeelt op het ogenblik. Met compassie kan ik hier nu naar kijken, in plaats van met afgrijzen, zoals ik een paar jaar geleden deed. Ik ben me er nu van bewust dat wanneer ik met liefde naar alle gebeurtenissen kijk en liefde hiernaartoe stuur, dit een grotere invloed heeft op een positieve uitkomst, dan wanneer ik mijn afschuw hierover uitspreek.

Ik voel de helende kracht van de liefde, die zich steeds dieper in mijn hart nestelt. Met dankbaarheid kijk ik naar de verbinding, die steeds ‘heler’ wordt en die ik hierdoor met mezelf en mijn omgeving kan maken.

Onthoud dat een gevoel van tevredenheid ontzettend waardevol is. Het geeft je een gevoel van geluk, rust, dankbaarheid en acceptatie. En dat is een eindeloze strijd. En een zinloze strijd. Je leven is best oké als je alle goede dingen eens op een rijtje zet. En jij kunt jouw leven vormgeven zoals jij dat wenst.

Het is niet de uitdaging om beter te worden dan anderen. Het is een voortdurende uitdaging om beter te worden dan jezelf. En dat is dan ook waar je jezelf mee bezig zou willen houden. Met jezelf verbeteren. Een beter mens worden op de gebieden die jou roepen.

Als je tevreden bent met jezelf en met je leven, dan ben je gelukkig. Dan voel je dankbaar voor alle dingen die goed zijn. Dan voel je op dit moment compleet.

Het is jouw leven, dus maak je niet zo druk over anderen. Voel je tevreden met je leven wanneer je merkt dat je wilt veranderen vanuit jaloezie, afgunst, ego of minderwaardigheid. Tevreden zijn voelt veel fijner.

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon