LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Het leven als een avontuur

April 24, 2016

Het leven is een avontuur en we moeten het leven als een avontuur te zien. Laat voortdurend avonturen in je leven toe en elke keer als er een roep klinkt vanuit het onbekende, luister daar dan naar jouw intuïtie, onze intuïtie helpt ons daarbij. Neem elk risico en ga het onbekende binnen want dit is de enige manier om optimaal te leven.

Als een kind geboren wordt, is het vol vertrouwen. En als het de eerste stapjes kan zetten, gaat het vol avontuur op ontdekkingsreis. Zo kunnen wij ook ons leven leiden.

Het leven is een groot avontuur maar de mensen zijn zo bang dat ze zich vastklampen aan het vertrouwde, aan het bekende, aan het keurig afgebakende, aan het logische. Ze stappen nooit eens uit hun mind. Als je binnen de mind leeft, leef je in een graf. Als je het denken achter je durft laten, word je echt geboren, ben je uit je graf verrezen.

Je kunt elk moment met zo’n intensiteit, met zo’n avontuurlijke zin leven, dat ieder moment een groot geschenk wordt, omdat het zoveel vreugde geeft, zoveel vervoering. Maar je moet bereid zijn steeds weer het verleden te laten vallen. Je moet ervoor zorgen dat de erfenissen van het verleden zich niet opstapelen. Dat wordt een gevangenismuur om je heen. Sterf elk moment aan het verleden en blijf fris, dan is je leven een groot avontuur. En alleen de avontuurlijke mensen zullen te weten komen wat de waarheid is. De niet-avontuurlijke leven in gerieflijke leugens.

Heb je het gevoel dat de weken voorbijvliegen, dat iedere week er min of meer hetzelfde uitziet. Opstaan, werken, eten, televisie kijken, slapen…. En tussendoor misschien voortdurend je Facebook, mail en telefoon checken. Dan is het de hoogste tijd voor wat meer avontuur in je leven.

Avontuur: voor spanning en een betere kwaliteit van leven. Ik kan niet stilzitten. Echt niet. Ik kan het niet uitstaan! Gelukkig heb ik altijd wel iets te doen, er zal nooit een moment komen dat ik mezelf zal vervelen omdat ik niks te doen heb.

Toch, zelfs al heb jij altijd wel iets te doen, wat vertel je dan aan je kinderen en kleinkinderen later. Dat je 30 jaar alleen maar hebt gewerkt. Lijkt mij ook erg suf, maar de tijd blijft nog altijd doortikken!!!

Een mooi voorbeeld van wat je kunt doen in je vrije tijd en tijdens vakanties is reizen. Reizen is goed voor je geheugen. Je doet iets anders, je komt met andere culturen in aanraking, wat jou ook weer een beetje creatief maakt om een beetje te overleven daar…. Je hebt iets aan je vrienden te vertellen, je kunt leuke dingen meemaken. Misschien was het wel die Tsjechische suppoost die jou in het Nederlands kon aanspreken. Of het was de gigantische hamburger die je in Belgrado kreeg geserveerd. Ook op het gebied van reizen kun je er op verschillende manieren naar kijken: je kunt op je luie gat jezelf overal naartoe laten vervoeren, of je kunt alle details actief in je opnemen: een leuke interactie met de douanier, het mooie uitzicht dat er om je heen te zien is: het landschap dat langs je heen gaat, of een gekke wolkenpatroon in de lucht… Het kan je voor de rest van je leven bijblijven…Laat je inspireren en trek de wijde wereld in. Een avontuurlijk leven komt je niet aanwaaien meneer!

Een avontuurlijk leven houdt ook in dat jij jezelf een beetje uit gaat dagen. Probeer om jouw eigen unieke avontuur te zoeken, bijvoorbeeld door een weddenschap met jezelf af te sluiten! Ik doe dit zelf soms en mijn levenslust begint daar echt weer door te stromen. Je kunt hier natuurlijk van alles bij bedenken. Is er een slechte gewoonte die je af wilt leren. Maak daar dan een weddenschap over met jezelf. Bijvoorbeeld: 40 dagen zonder suiker, 40 dagen zonder televisie, of 40 dagen zonder drank of je kunt ook 40 dagen gaan stil mediteren (deed ik ooit toen ik het mediteren erin wilde krijgen: goed bevallen!) Of misschien vind je het spannend om een weddenschap op seksueel vlak af te sluiten. Als je een partner hebt: 40 dagen lang seks. (Of juist: 40 dagen zonder – om de spanning weer op te bouwen). Ook een leuke: 40 dagen lang iedere dag een foto maken van jouw geluksmoment. Ik kan vertellen: dagelijks een foto maken van jouw geluksmoment geeft echt een enorme boost aan je humeur! Uiteindelijk kun je de foto’s misschien zelfs bundelen tot jouw eigen geluksboekje.

Het ligt er natuurlijk heel erg aan hoe jouw leven er op dit moment uitziet en waar je verandering in zou willen zien. Maar door een weddenschap af te sluiten met jezelf, doe jij jezelf een belofte. Daardoor ga je weer allemaal nieuwe kansen zien en kun je een nieuwe gewoonte misschien net iets makkelijker volhouden.

Luister naar je gevoel, naar je intuïtie, naar je eigen waarheid leven en het onbekende tegemoet treden, in welke situatie je je ook bevindt, is het avontuur van het leven aangaan. Je zult merken dat dit je intuïtie ten goede komt en levendig houdt, maar dat, omgekeerd, op een zeker moment je intuïtie jou daarbij ook gaat helpen en de weg gaat wijzen. Doe iets met je leven! Zoek het avontuur!

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon