LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Groen is de kleur van de natuur en van vernieuwing

Groen is de kleur van de natuur en van vernieuwing. Het brengt onze energie in balans en zorgt voor vrede en harmonie in ons leven. Groen staat voor vruchtbaarheid, groei, hoop, kalmte, geluk, stabiliteit, betrouwbaarheid, bezinning en evenwicht. Groen is bij uitstek de kleur die verbinding maakt tussen de materie en de geest. Het spirituele doel van de kleur groen is om de lichamelijke en emotionele energie vanuit de zonnevlecht chakra en hartchakra omhoog te brengen en om angstgevoelens om te zetten naar pure, hogere liefde, die uitdrukking vindt via het keelchakra. Hartchakra bevindt zich ter hoogte van het hart en verbindt de onderste drie en de bovenste drie chakra’s met elkaar. Het heeft een brugfunctie. De onderste chakra`s zijn aarde-gebonden, de bovenste zijn geestelijk-gebonden en het hartchakra is de samensmelting tussen die twee werelden. Hartchakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans.

"Ik bemin en word bemind" staat centraal bij hartchakra.

De kleur groen een weldaad voor onze drie belangrijkste voertuigen: het lichaam, het verstand en de geest.

Op lichamelijk niveau beïnvloedt groen het hart, de longen, de borstkas, het afweersysteem en de bloedsomloop. Groen wordt geassocieerd met de zwezerik en de lymfeklieren. Het werkt verkoelend op het bloed, verlaagt de bloeddruk. Groen wordt geacht de kleur van vitamine B1 te zijn en zou daarom goed zijn voor opbouw van spieren en weefsels. De groene kleur stimuleert fysisch de hypofyse en helpt bij de opbouw van het zenuwstelsel. Het verwijdt de bloedvaten. Therapeutisch werkt het kalmerend en harmoniserend. Het laat gemakkelijk ontspannen en regenereert. Het is ook doeltreffend bij psycho-pathologische problemen en het helpt eveneens bij trauma’s en chirurgische ingrepen.

Omdat de kleur groen het alle lichaamsysteem in balans brengt, kan het toegepast worden waar andere kleuren falen.

Op emotioneel niveau groen staat in verband met het hartchakra en emotie. Groen geeft een gevoel van tevredenheid, optimisme en vertrouwen, neutraliseert, ontspant, brengt rust, houdt lichamelijke en geestelijke energie in een dynamisch evenwicht, maakt gespannen en pijnlijke processen los. Het maakt het etherisch lichaam losser en gelijkmatiger. Het is de kleur van energie, jeugd, groei, onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop en nieuw leven.
Een overdaad aan groen maakt veeleisend, kritisch, jaloers en depressief. Een tekort kan zorgen voor apathie en angst voor afwijzing.

Groen symboliseert ook de natuur in ons. Het is een typisch moederlijk symbool.

Op mentale niveau groen versterken de bewustwording van de geheimzinnige, onverklaarbare kracht van de natuur. Een tekort aan groen geeft onrust en een beperkte kijk op anderen en op jezelf.

Groen hoort bij de planeet Venus en haar teken Stier en Weegschaal.

Het branden van groene kaarsen stimuleert de vruchtbaarheid en rijkdom. Het geeft ook succes en geluk.

 

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon