LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Blauw is de kleur van de lucht en de zee

Blauw is de kleur van de lucht en de zee, de lievelingskleur van veel mensen, wordt geassocieerd met rust en vrede. Het is een kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, betrouwbaarheid en creativiteit. Blauw stimuleert het ons gevoel voor muziek en kunst, en het trekt ons uit de sleur van alledag.

Blauw is de kleur van de communicatie, het uitspreken van je gevoelens. De kleur heeft een kalmerend en verzachtend effect als je nerveus voelt, blauw kan ook helpen bij het  sussen van nerveuze irritaties en je stofwisseling verbeteren. Ik trek altijd de kleur blauw aan als ik ga solliciteren, dan verloopt de communicatie goed. Met blauwe kleding straal je evenwichtigheid, efficiëntie en stabiliteit uit. De confrontatie met blauw kan je helpen om twijfels weg te nemen.
Als je leven chaotisch is en je hebt het moeilijk om aan verplichtingen te voldoen, kan donkerblauw je helpen om meer structuur in je leven te brengen. Lichtblauw kan je dan weer helpen om je verstand te stimuleren en het creatief denken aan te wakkeren.

Meer associaties op de kleur blauw zijn loyaal, geduldig, sympathiek, vriendelijkheid, waarheid. Maar ook conservatief, kalmte, koude, weinig emotioneel, status en macht. Te veel maakt ons dogmatisch, negatief en egocentrisch. Te weinig resulteert in koppigheid en angst voor verandering.

Blauw is ook de kleur van de hemel. Het opent de geest voor intuïtie, het is de kleur van sprookjes en fabels. In alle tijden en alle culturen is de blauwe hemel de verblijfplaats van de Goden en de Godinnen. In de klassieke oudheid was blauw de kleur van de oppergod en dus een bovenaardse kleur. Later werd dit dan de kleur van de adel, omdat iedereen vond dat deze verheven waren boven het gewone volk.

Blauw is de kleur van het keelchakra, dat esoterisch bekendstaat als het centrum van de wilskracht. Het geeft ons de vrije wil om ons spiritueel bewustzijn uit te breiden tot zielsniveau of om het bestaan van een ziel te ontkennen. Een evenwichtige hoeveelheid blauw verschaft iemand hoge idealen en geloof en vertrouwen in spiritueel inzicht. Het spirituele doel van een blauwe persoon is om het bestaan van de ziel te herkennen en vervolgens te werken aan integratie daarvan in alle aspecten van zijn spiritualiteit.

Blauwe mensen zijn ambitieus en onafhankelijk, dit klinkt misschien afstandelijk en zakelijk, maar het tegendeel is waar, zij zijn juist invoelend en betrouwbaar. Zij kiezen voor zekerheid, rust en geborgenheid en zijn een rots in de branding voor anderen.

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon