LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Roze edelstenen helpen ons om liefde en harmonie vinden

Bij het maken van een keuze voor een edelsteen ga ik altijd een steen uitzoeken die het meeste aanspreekt door op mijn gevoel af te gaan (intuïtie) of ik zoek er een uit waarvan ik denk dat de specifieke eigenschappen voor mij op dit moment bijzonder nuttig zijn. Edelstenen bezitten een speciale energie die volgens sommigen ook liefde en geluk kunnen brengen.

Roze edelstenen en mineralen maken ons gevoeliger naar onszelf en naar anderen. Zij bevorderen acceptatie van wat is en medeleven. Roze edelstenen helpen ons om liefde en harmonie in ons hart te laten ontstaan. Leven vanuit ons hart maakt ons vriendelijker naar onszelf en beslister in wat we willen doen.

Roze edelstenen stimuleren de 4e chakra, de hartchakra, en bevorderen liefde voor onszelf en voor de wereld om ons heen.

Voorbeelden van roze edelstenen zijn: rozenkwarts, amethist, parel, rhodoniet, saffier, topaas.

Rozenkwarts bijvoorbeeld maakt mij fijngevoelig. Het maakt zacht en liefdevol naar onszelf toe en bevordert zelfacceptatie. Voor mensen die hun gevoelsleven willen ontwikkelen is dit een heel fijne steen.    

Amethist stimuleert de groei van spiritualiteit en intuïtie. Het is de steen van onthechting en wijsheid. Het helpt mij zonder oordeel en met compassie te kijken naar mezelf, naar anderen en naar mijn omgeving. Amethist helpt  het verschil te zien tussen wat echt belangrijk is en wat niet. Tijdens meditatie helpt amethist de stilte in mezelf te vinden.  Het is de steen van het loslaten.

De parel symboliseert gezondheid. Net zoals de maan, is de parel ook een sterk vrouwelijk symbool. Hij straalt seksualiteit, authenticiteit en schoonheid uit.

Rhodoniet ondersteunt bij paniek aanvallen en emotionele schokken. Deze steen brengt yin en yang in evenwicht, aardt energie en helpt u uw doel te verwezenlijken. Hij geneest emotionele wonden uit het verleden en transformeert pijnlijke emoties.

De saffier brengt geduld, versterkt een relatie en drijft haat weg. De topaas symboliseert kracht en gezag en stimuleert een spirituele ontwikkeling.

Edelstenen en mineralen moeten aansluiten bij persoonlijke wensen of klachten. Deze keuze van een edelsteen kan op verschillende manieren tot stand komen. Op basis van kleur en bijbehorend chakra, omschrijving van klacht of werking of bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld of geboortemaand. Maar belangrijker is eigenlijk nog om af te gaan op eigen intuïtie of gevoel. Welke edelsteen "voelt" goed? Welke edelsteen vind ik het mooiste of spreekt mij het meeste aan? Goed naar onze eigen zintuigen en ons gevoel luisteren is de beste methode om edelstenen te vinden die op dat moment bij ons passen.

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon