LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Rood de kleur van energie, aarding en warmte

In deze periode in mijn leven heb ik behoefte aan de rode kleur. Kleur van energie, aarding en warmte. Rood symboliseert voor mij de energie van de zon en het leven. Het is een kleur die onmiddellijk de aandacht trekt. Laatste tijden voel ik mij afwezig op de Aarde, doordat heb ik al gevoel dat ben ik slecht geaard.

Rood de kleur van het 1e chakra, het wortelchakra.

Het 1e chakra, het wortelchakra, staat voor: gronding, aarding, het fundament van ons leven waarop we kunnen verder bouwen. Het zorgt ervoor dat onze primaire behoeften vervuld zijn, of worden: veiligheid, bescherming, voedsel, water en warmte. Het controleert onze vecht en vluchtreacties.

Het geeft ons stabiliteit in ons leven en helpt ons om veranderingen te doorstaan. Zo biedt het bijvoorbeeld niet enkel fysieke veiligheid, doch geeft het ons ook een diep gevoel van innerlijke veiligheid, dat ons helpt in onzekere tijden.

Het wortelchakra wordt sterker als we positief blijven en voor mogelijkheden openstaan. Het laat stabiliteit en innerlijke kracht toe.

Indien deze chakra in balans is, bent je 'de Moeder': een persoon die verzorgend, positief en hoopvol is. Moeders zijn onafhankelijk, realistisch en verantwoordelijk. Als we haar eren, eren we onszelf. We worden onze eigen moeder als we onszelf liefhebben en verzorgen. We blijven gegrond als we leren luisteren, op onze behoeften vertrouwen en aandacht schenken aan het goede, complete en verzorgende. Dit helpt om de negativiteit uit ons leven te laten verdwijnen, en eenvoudig, eerlijk en integer te leven. We kunnen ons aanpassen aan de omstandigheden, veranderingen maken en creatief leven.

Indien deze chakra niet in balans is, ben je eerder 'het Slachtoffer' met gebrek aan energie en (levens)kracht. Het slachtoffer is een persoon die door externe omstandigheden, niet in staat is om regenererende krachten te verzamelen en door te gaan met het leven. Ze zijn afhankelijk en kunnen veranderingen in hun leven of omgeving moeilijk aan. In extreems vinden ze niet dat ze recht hebben op een (goed) leven.

Rood is de kleur van de levenskracht, de fysieke energie, passie en verlangens. Het is een heel sterke kleur die een verbinding heeft met onze primitiefste lichamelijke en emotionele behoeften. Hij vertegenwoordigt moed, hartstocht, vastbeslotenheid, energie, kracht, warmte, liefde, seksualiteit, sensualiteit maar ook woede, agressie en wellust.

Rood is de kleur die aardse energie vertegenwoordigt en ons verankert in Moeder Aarde die ons draagt. Het dragen van de kleur rood helpt ons om te aarden, te gronden. Rood geeft kracht aan onze wil en stimuleert passies als liefde en haat.

Krijgen we echter teveel rood dan worden we opgewonden, kwaad of zelfs gewelddadig. Is er te weinig rood in ons leven, dan worden we sloom, voorzichtig, machteloos, gedemotiveerd en manipulerend.

Affirmatie en bekrachtigingen voor het wortelchakra

- Ik hou van het leven. Ik hou van mezelf. Ik verzorg mezelf.

- Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden voor groei die zich voordoen.

- Ik ben dankbaar voor de uitdagingen die me geleerd hebben wie ik ben.

- Ik heb lief vanuit mijn hart. Ik ben met het leven in al zijn glorie verbonden.

- Ik weet wie ik ben, en kies op basis van wat ik weet dat goed voor me is.

- Ik heb recht op het leven dat ik kies.

- Ik sta voor rechtvaardigheid, waarheid en liefde.

- Mijn lichaam steunt me bij een creatief en gelukkig leven.

- Ik sta open voor de ziel van het leven, die me boven mijn oorspronkelijke grenzen uittilt naar een hogere, creatievere ruimte.

Het uiteindelijke doel van een rood iemand zou moeten zijn om zijn of haar passies en verlangens om te zetten van het rode basischakra naar het kruinchakra. Tegelijkertijd moeten lichamelijke driften en egoïsme worden afgezworen ten behoeve van een hoger spiritueel doel. Als de rode energie te actief is, kan die duiden op een bekrompen iemand met sterk religieuze overtuigingen die ten koste van anderen aan de macht wil blijven. Te weinig rode energie zal uiteindelijk iemand opleveren die met het hoofd in de wolken loopt en in een fantasie wereld leeft.

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon