LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

De spirituele weg

June 12, 2016

Eenmaal op de spirituele weg is er geen weg meer terug als we dat al zouden willen. Het kan echter ook betekenen dat onze directe omgeving ons daardoor niet begrijpt. Wie kent niet de opmerkingen als: "Jij doet altijd zo moeilijk" of " Ik kan je niet volgen". En daar komt het, dan op neer dat mensen die je dierbaar zijn je daarin echt niet kunnen volgen. Het betekent daarnaast ook dat het steeds lastiger wordt om gedachten en gevoel te delen. 
We groeien weg bij mensen, we lopen tegen een barrière op en moeten ons lager inschalen. Er is niets dat meer eenzaam maakt dan het wezenlijke weg te moeten laten en onszelf daarin niet te kunnen delen en mee te gaan in het oppervlakkige terwijl ons hart en weten en behoefte een totaal andere kant op gaan.

Er leeft de wens in ons tot verbondenheid en een dieper contact met gelijkgestemden met een gevoel van aansluiting waarin we onszelf niet steeds uit hoeven te leggen, waar gesprekken van nature stromen omdat de frequentie klopt, is afgestemd. Het is van belang om dat te integreren daarvoor een plek voor onszelf te creëren waar we in contact met andere zoekende. Mogelijk weer verder zouden kunnen groeien en daarnaast moeten we genoegen nemen, omdat we ook groeien naar eenzaamheid.

Als het woord gesplitst wordt in een-zaam zien we de weg die we ook moeten gaan niet eenzaam, maar samenvallen met onszelf en ons daarin één gaan voelen en niet alleen. 
Juist omdat de stilte en de rust voedend zijn en bij onszelf verblijven verdiepend werkt.

 

~* Bron van Wijsheid *~

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon