LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Het NU is de enige realiteit die bestaat, de rest is verbeelding

Wat zou het mooi zijn als wij mensen in staat zouden zijn altijd vanuit ons hart te leven, ons te realiseren dat hoe we ons voelen voortkomt uit ons denken, ons hoofd. Dat ons hoofd een computer is met een harde schijf, waar heel veel aangeleerd automatisch gedrag is opgeslagen. Dat het mogelijk is waar gewenst stukjes van die harde schijf te deleten. Door te gaan voelen en te luisteren naar ons hart, ons intuïtie en niet meer zorgen maken over toekomst, maar genieten van elke nieuwe dag in het leven en leren leven NU en op dit moment. Dan kunnen die stukjes worden vervangen door nieuw gedrag, gedrag dat beter past bij wie we zijn, onszelf.

Waarom is het NU zo belangrijk? Het verleden bestaat niet nu, het verleden kun je niet tegenkomen. Het voor jou bekende van het verleden kun je wel tegenkomen in het NU. Net als een ruïne een overblijfsel is uit het verleden in het nu. De herinnering is een beeld uit het verleden in het nu. Hoe kijk je naar het verleden en hoe creëer je weer de beelden uit dat verleden. Waar het om gaat is hoe je er zelf naar kijkt. Je kunt op een positieve of een negatieve manier naar het verleden kijken. Dat is een keuze die je zelf maakt. Een einde is altijd het begin van iets nieuws. De weg, je kijkt terug en waar we nu zijn is het eindpunt. Je kijkt vooruit en waar we nu zijn is het beginpunt. Het begin- en het eindpunt zijn hetzelfde. Iedere keer opnieuw beginnen in het NU.

Hetzelfde geldt voor de toekomst. De toekomst is het NU dat je in beelden in je hoofd creëert. Hoe jij je toekomst voor je ziet in beelden in je hoofd, zo creëer jij die toekomst. Je bent als het ware je eigen schepper. De meeste mensen zijn geneigd om naar de toekomst te kijken zoals ze naar het verleden kijken. Ons denken beïnvloedt onze toekomst en hopelijk leren wij uit het verleden. Elk NU bevat de mogelijkheid om een totaal nieuwe weg op te gaan. Als wij op een positieve manier naar het „schijnbaar negatieve‟ verleden leren kijken, kunnen wij ons bewust worden van de positieve kant van bijvoorbeeld een handicap, een probleem of een ziekte en dankbaar zijn voor het inzicht, de bewustwording, de groei die het ons uiteindelijk gebracht heeft.

Het NU is de enige realiteit die bestaat, de rest is verbeelding. Dat betekent dat we daar in het NU veel invloed op kunnen uitoefenen. Wat in het boek „De Secret‟ wordt besproken is een heel oud gegeven, het is net zo oud als de mensheid zelf. Het gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en goed te begrijpen dat je toekomst een weerspiegeling is van hoe je erover denkt. De toekomst wordt nu gecreëerd in je hoofd. Je maakt er nu een beeld van. Het hangt van onze verbeelding af of we van de mogelijkheden gebruik maken. Dus het NU heeft oneindige mogelijkheden.

Tachtig procent van ons denken is voor de meeste mensen negatief. Vermits je niet positiever denkt, kun je ook niet verwachten dat je toekomst er positiever uitziet. Je bent je eigen schepper en je eigen oorzaak in deze. Het NU was de toekomst van een tijdje geleden. Dus als het NU je niet aanstaat liep je een tijdje geleden met beelden die dat beïnvloed hebben. NU voelen, je beeld verbeteren en corrigeren zodat het volgende NU beter zal zijn. Je toekomstbeeld wordt een NU en zal iets worden waar je nadien op terug kijkt. Elk NU was een toekomst en is bezig verleden te worden. Het is alleen NU dat we er invloed op kunnen uitoefenen. Gedane zaken nemen geen keer. Het enige wat we nog kunnen doen is het anders interpreteren.

De oude Egyptenaren waren de overtuiging toegedaan, dat pas wanneer je leert te luisteren naar je hart kan het leven je een weg onder de voeten geven. Het leven is het volgen van een weg maar als je niet luistert naar je hart dan heb je problemen. Of het nu een nieuw begin van iets is of het einde, het is belangrijk om in je hart te komen. De wereld heeft veel hart nodig. In oude tradities wordt veel naar het hart verwezen. Het Goddelijke situeert zich in ons hart.

Je vindt dit ook terug in het symbool van de Maria met kind. Het kind draagt de kroon en de scepter. Het kind heerst over de toekomst, het kind is de toekomst. Het Hogere bewustzijn wordt gekenmerkt door de spontaneïteit, vrijheid, openheid, ontvankelijkheid, creativiteit, nieuwsgierigheid van een kind. Een kind wat goed begeleid wordt krijgt een gezonde toekomst. Kies in het kader van je mogelijkheden voor maximale kwaliteit. Niet voor wat hoort en wat anderen zeggen hoe het hoort maar voor wat jezelf kiest en voelt. Durf daarom te gaan voor wat je nodig hebt. Nooit vergeten het zit in de kleine dingen. Het zit niet in de lange disciplines van dagelijkse meditatie. Die helpen wel, maar niet als je niet begrijpt dat het gaat over de keuzes die je NU maakt over de kwaliteit van je eigen leven. Het gaat over de liefde die je jezelf nu geeft.

Dit is heel belangrijk ten aanzien van ons samenleven want de liefde die we onszelf niet geven kunnen we niet delen. Liefde is iets wat je niet alleen maar kunt geven. Liefde kun je delen. Als je geen eigenliefde hebt ontwikkeld valt er geen liefde te delen. Maar je kunt niet delen waar je niet vol van zit.

Leren luisteren naar jezelf, leren luisteren naar je hart, naar je intuïtie. Dat is de enige mogelijke weg. Want spiritualiteit die in het hoofd blijft hangen gaat de wereld niet veranderen. Wat de wereld gaat veranderen is, als het ware, het eerste woord dat straks uit je mond komt. Verander de wereld, begin bij jezelf. Als je daar in het NU voor kiest, kies je voor een liefdevolle toekomst.

Als je leert in je hart te kijken, je hart te voelen, voel je je eigen kracht. Voel je dat je een goed mens bent. Voel je wat je wilt, wat je doel is in dit leven. Je hart zal je leren van jezelf te houden zoals je bent, van anderen te houden zoals ze zijn. Je hart zal je milder maken in oordelen over jezelf en anderen. Het antwoord op vragen ligt in je hart. Luisteren naar je hart zal je leren wie je bent, zal je vullen met zelfvertrouwen, met liefde voor je Zelf en het wonder dat leven heet. Luisteren naar je hart brengt innerlijke rust. Het zal je ruimte geven te handelen vanuit je hart en oude denkwijzen en aangeleerde patronen om te buigen.

 

Van hart tot hart,

 

Ol'ga

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon