LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid wat is dat?

July 12, 2016

In mijn praktijk begeleid ik volwassenen en jongeren die vastlopen in hun leven of zich persoonlijk willen ontwikkelen. Ik help mensen de verbinding met zichzelf en hun gevoel te herstellen en innerlijke blokkades te helen zodat ze weer rust en balans vinden in hun leven. 

Maar laatste tijd krijg ik vaak mensen bij me die zich afvragen: Waarom kan ik niet gewoon 'zijn' zoals anderen? Een werk, een huishouden, enz… Waarom kost dit mij zoveel energie? Waarom heb ik het er zo moeilijk mee? Waarom kan ik niet gewoon doen wat 'iedereen' doet? Waarom voel me niet op mijn gemak bij harde geluiden en drukte? Alle vragen wat iets te maken heeft over hooggevoeligheid. Deze vragen bleven door mijn hoofd spoken, omdat ik ben zelf geboren als hoogsensitief persoon, dat betekent dat ik meer last heb van grove prikkels (harde geluiden, drukte, ruwe bejegeningen en heftige emoties, etc.) dan de gemiddelde mens. Maar het betekend ook dat ik heel fijnbesnaard ben en subtiele nuances kan waarnemen die anderen niet registreren. Ik gemakkelijk aanvoel hoe iemand zich voelt en wat die gemoedstoestand met de energie van die persoon doet. Dit is enorm vermoeiend en een gebed zonder einde. Wat ik toen niet wist, is dat ik hooggevoelig ben en vroeger was ik me niet bewust van deze gave en worstelde ik met alle indrukken die ik opnam, maar ondertussen heb ik geleerd hoe ik me kan openstellen voor andermans energie maar ook hoe ik me tegen ongewenste energieën kan beschermen. Vanuit mijn kennis en ervaring wil ik hierover wat schrijven.

 

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid wat is dat?

Hooggevoelige mensen denken vaak dat er iets mis is met ze omdat ze niet net zoveel aankunnen als andere mensen. Steeds meer mensen zijn erg gevoelig of zelfs hooggevoelig en reageren heftig op allerlei energieën die ze niet of slecht kunnen verdragen. Meer en meer mensen zijn zo gevoelig dat ze geluiden, kleuren, of vormen waarnemen, die anderen (nog) niet kunnen waarnemen.

Hooggevoelige mensen zijn op Aarde gekomen met een zielengeschiedenis en een energie die vaak fijner is afgestemd dan die van hun omgeving. Ze hebben een gevoelig(er) zenuwstelsel wat je zou kunnen zien als fijne antennes.  Dit is een aangeboren eigenschap waarbij het fijngevoelige(re) zenuwstelsel ervoor zorgt dat je als hoogsensitief persoon meer en dieper waarneemt. De indrukken die in ons zenuwstelsel binnen komen registreren ze meer en intenser. Als je hooggevoelig bent neem je meer waar, je voelt van alles aan. Je kunt het ook zo zeggen: iedere ziel heeft het vermogen die energie te ervaren die tot zijn of haar beschikking staat, maar bij de één is die meer versluierd dan de ander. Als je hooggevoelig bent heb je bij je geboorte een belangrijke gave mee gekregen. Je bent in staat om zuiver en puur vanuit je hart te leven. Tegelijkertijd vormt dit ook de grootste opgave. Het is een uitdaging om weer in contact te komen met je intuïtie en gevoel. Daarnaast is het een hele klus om de beweging van je hoofd naar je hart te maken midden in een maatschappij die veelal wordt beheerst en beleeft vanuit het hoofd. Je kunt zeggen dat hooggevoeligheid een ontwikkelde energie is. Het is een energie van het hart, een energie die gericht is op verbinding, op begrip en liefde. Hooggevoelige mensen verlangen ernaar een meer harmonieuze vreedzame omgeving te scheppen waarin ze echt kunnen delen met elkaar. Waar je eerlijk en open met elkaar kunnen uitwisselen. Eigenlijk is het een verlangen naar de Hemel op Aarde. En iets willen doen om de Hemel op Aarde te willen brengen.

Om als hooggevoelige helemaal in je kracht te komen zijn er een aantal belangrijke thema’s die ik wil passeren. Ik begin bij aarding. Als je geaard bent sta je letterlijk en figuurlijk met twee benen op de grond. Je voelt je krachtig en stevig. (Negatieve) energie van een ander kan je niet zomaar uit balans brengen. Je neemt het wel waar, maar het dringt niet ongewenst je systeem binnen. Daarnaast voel je je helder en ben je diep verbonden met je kern. Hoe meer aandacht je besteed aan je aarding, des te dieper je kunt zakken in jezelf, hoe meer je veilig kunnen te voelen in jouw lijf.  En als ga je vragen wat houdt jou nog tegen om er echt helemaal te zijn op Aarde? Voor hooggevoelige mensen voelt het contact met het Universum vertrouwd en veilig. De bovenste chakra’s zijn vaak veel verder ontwikkeld. De onderste chakra’s vormen je fundament en hebben (juist!) ook energie en liefde nodig.
Om je nog dieper te verbinden met je kern, mag je je hoofd en je ego loslaten. Verdwijn in de eindeloze stilte en liefdesstroom van jouw diepste kern. Daar is alles goed zoals het is. Als je mediteert kun je je verbinden met deze plek in jou. Jouw kern staat in nauwe verbinding met je hart. Als je leert luisteren naar je hart zul je merken dat je in de flow komt. Je leven stroomt ineens heel gemakkelijk. Er komen bepaalde mensen op je pad die je precies geven wat je nodig hebt en alles valt precies op z’n plek.

Houden van jezelf is eigenlijk altijd verbonden aan een kindstuk van ons. Als je innerlijk kind in het verleden beschadigd is geraakt kan het goed zijn dat het kleine meisje of jongetje uit bescherming een schild om zichzelf heen getrokken heeft. Waardoor je de liefde in jouw huidige leven moeilijk kunt ontvangen. Door het kindstuk te helen dat verbonden is met zelfliefde kun je van jezelf leren houden.
Voor veel hooggevoelige mensen is het een enorme uitdaging om bij jezelf te blijven in contact met anderen. Omdat je door je gevoeligheid zoveel informatie binnenkrijgt via je heldere kanalen (voelen, weten, zien, horen, ruiken, proeven) kan het lastig zijn het onderscheid te maken tussen wat van jou en wat van de ander is. Door je eigen ruimte/veld/aura groter te maken en te beschermen, kun je ervoor zorgen dat je in contact blijft met jezelf.

Alle ervaringen die ik heb opgedaan maken mij wie ik nu ben, wat mij daarbij helpt is eenvoud. Elke keer weer mezelf bevrijden, helen van….dat wat mij niet meer dient. Groeien vanuit schoonheid, vreugde en liefde. Vrede in mijn hart…

Bewust bewegen is een kunst, het brengt rust en lichaamsbewustzijn en leert je om de zintuigen te verdraaien van de buitenwereld naar je binnenwereld. Dit is de plek waar alles gebeurt! De buitenwereld is een exacte afspiegeling van je binnenwereld! Wanneer je weet wat er zich in je binnenste afspeelt, kun je het leven bewust gaan beïnvloeden. Alleen dan ben je van nature beschermd door de onvoorwaardelijke LIEFDE die je BENT. Volg je hart, dat is de weg om de liefde terug te brengen naar de Aarde. De wereld heeft jouw gevoeligheid en licht zo hard nodig!

 

Liefs,

 

Ol’ga

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon