LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Via intuitie dient je in de toekomst te gaan

July 12, 2016

Als je iets intuïtief doet, doe je dat vanuit een flow. Je stelt een doel en laat het weer los. Je laat je meevoeren op de Kosmische energie die bepaalt waar jij heen gaat. Voor mij betekent intuïtie het vertrouwen dat het goed zit zonder dat ik weet wat de toekomst mij brengt. Het is een sterk en allesoverheersend gevoel. Intuïtie is altijd helder en puur! Op basis van dat gevoel neem ik beslissingen, zonder dat hier gedachten aan te pas komen. Die volgen later als mijn hoofd zich ermee gaat bemoeien. Geen idee wat de gevolgen zijn. Het enige wat ik weet, is dat het goed voelt en dat het goed is.

Intuïtie is geen roekeloosheid of impulsiviteit. Bij impulsiviteit handel je vanuit een opwelling. Je denkt niet na, maar doet iets wat misschien niet goed uitpakt. Deze impuls verandert als de omgeving veranderd.

Ik neem bijvoorbeeld mijn keuze om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Door ervaringen in het verleden bij mijn werkgevers heb ik een naar gevoel in mijn buik als het over ondernemen gaat. Terwijl ik diep van binnen ook een oerkracht voel, juist als het over zelfstandig ondernemen gaat. Het verlangen naar eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en keuzes maken die bij mij passen, is sterker dan mijn negatieve gevoelens over ervaringen uit het verleden. Dat is mijn intuïtie! Als zelfstandig ondernemer heb ik een aantal beslissingen intuïtief gemaakt. De locatie. Mijn website. Mijn voorkeur voor bepaalde netwerkorganisaties. Samenwerkingsverbanden. En nieuwe ideeën.

Niet alles wat gemeten wordt is waardevol en niet alles wat waardevol is kan gemeten worden. Via intuïtie verkrijgt de ziel alle informatie over de realiteit van de geestelijke en materiële wereld. Intuïtie zorgt voor de directe zuivere kennis over alles waarmee de ziel in aanraking komt. Intuïtie is figuurlijk gezien de magische sleutel dat alle deuren open maakt. Helaas wordt deze sleutel in onze moderne tijd nog te weinig gebruikt. Niet iedereen geeft zijn eigen intuïtie de kans om de beste weg in zijn leven te wijzen.

De intuïtie is een bijzondere spirituele gift dat iedere ziel zonder uitzondering bij zijn geboorte mee krijgt. Het is ons zesde zintuig, dat ons meer naar het innerlijke gevoel helpt te luisteren en onze onbewuste impulsen leert te vertrouwen. Intuïtie is een bijzonder middel dat de ziel in het fysieke lichaam met haar geestelijke thuis, de lichtdimensies waar ze vandaan komt, verbindt.

 

Hoe kan je luisteren naar je intuïtie?

  • Bewust aanwezig zijn. Pas als jij in contact bent met jezelf, kan je voelen wat er in jouw lichaam gebeurd. Voel die signalen en voel waar het intuïtieve idee ontstaat. Dit kan bijvoorbeeld in je buik, je hoofd, je longen of je hart zijn.

  • Stop met oordelen. Als jij oordeelt over jezelf of anderen, belemmer jij je intuïtie. Pas als jij geen oordelen meer hebt, kan je handelen vanuit de flow.

  • Laat het resultaat los. Doordat je niets wilt bereiken, krijgt je intuïtie de volledige ruimte die het nodig heeft. Er ontstaan nieuwe inzichten, ideeën en oplossingen die weg waren gebleven als je krampachtig aan het resultaat had vastgehouden.

  • Durf je eerste ingeving te volgen! Ik denk dat dit de belangrijkste voorwaarde is om echt te luisteren naar je intuïtie. Ingevingen kunnen ingaan tegen je normale gedachten of handelingen.

  • Durf te experimenten. Fietsen heb je ook niet in één dag geleerd. Intuïtief zijn heeft ook tijd nodig! Durf te proberen, ga er mee spelen, ga onderuit en groei.

 

Intuïtie, het zijn net voelsprieten. Je hebt ze niet voor niets, gebruik ze dan ook!

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon