LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Meditatie in de blauwe lucht voorbij de wolken te kijken

July 29, 2016

Meditatie in de blauwe lucht voorbij de wolken te kijken breng mij al vanaf eerste minuten tot rust en kalmte gevoel. Ik laat alles los en ik krijg beter overzicht in mijn leven. Ik leer mezelf ook steeds beter kennen. En ik kom als het ware dichter bij mijn ware aard. Wat je bij deze techniek moet doen, is kijken in de blauwe lucht, voorbij de wolken. De lucht is oneindig, er komt geen einde aan. Blauw een kleur die rust brengt en een frisse uitstraling geeft, ze is beschermend en vreedzaam. Ze is de kleur van de lucht en de zee. Blauw staat voor rust & kalmte, fris, beschermend, vreedzaam, wijsheid, stabiliteit, hoop, betrouwbaar, oneindigheid, kou, waarheid, helderheid, macht.

Blauw geeft kalmte gevoel. Het is een andere kalmte dan ten alle tijden rustig zijn en je door niets laten storen. Kalmte betekent voor mij overgave aan een andere, grotere dimensie in het leven. Kalmte gaat over de stilte in jezelf opzoeken. En eigenlijk is dat nog te actief gesteld. De stilte toelaten. Zo kun je de rust en stilte in de natuur opzoeken of om te kijken naar de blauwe lucht. En tijdens stilte kunnen er mooie en lelijke gedachten en gevoelens door mij heen gaan, als voorbijtrekkende wolken. Gedachten en gevoelens die gezien en ervaren mogen worden, en (als wolken) weer voorbij trekken. Steeds vaker afgewisseld met een volle blauwe lucht: van een kalme, vervullende, stille ruimte in jezelf.

Tijdens meditatie gedachtes en gevoelens komen en gaan. Jij doet dat niet, het gebeurt. Het zijn secondes van informatie. Ze hebben geen Kern, ze zijn in leeg. Ik heb geleerd de stroom van gedachtes en gevoelens hoeft niet te verdwijnen. Je hoeft niets te doen of te beoefenen. Observeer en laat het met rust.

Het geloof in de verhalen is de Bron van het lijden. Observeer hoe lege gedachtes en gevoelens verhalen worden. De verhalen zijn leeg. Observeer en laat ze met rust.

De persoon bestaat uit verhalen rondom een lichaam, ervaringen en tijd. Observeer en laat het met rust.

In de ontspanning ontstaat het naakte zien van gewaar zijn of aanwezigheid. Zonder Kern, inhoud of begrenzing. De non duale ervaring. Laat het met rust.

De percepties via de zintuigen geven vorm en betekenis. Laat het met rust.

Meditatie is een ‘zijn toestand’ voorbij het denken, puur bewust zijn. In de stilte komen, de leegte voorbij.

Elke dag zijn er wel tal momenten dat je even uit je doen bent. Door echt van alles! Maar door “Jouw” tijd te nemen leer je dit waar te nemen. En door dit waar te nemen zal je reactie op de situatie anders zijn. Je ziet, voelt en ervaart het en dan laat je het weer los.

 

Van hart tot hart ,

 

Ol'ga

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon