LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

De intuïtie is een bijzondere spirituele gift voor iedere ziel

August 1, 2016

De intuïtie is een bijzondere spirituele gift dat iedere ziel zonder uitzondering bij zijn geboorte mee krijgt. Het is ons zesde zintuig, dat ons meer naar het innerlijke gevoel helpt te luisteren en onze onbewuste impulsen leert te vertrouwen. Intuïtie is een bijzonder middel dat de ziel in het fysieke lichaam met haar geestelijke thuis, de lichtdimensies waar ze vandaan komt, verbindt. 
Intuïtie kan omschreven worden als een 'ingeving', een vorm van 'innerlijk weten' met een vertrouwd gevoel zonder dat daaraan, op het moment, een verstandelijke onderbouwing of redenering gekoppeld is. Intuïtie is je innerlijke wijsheid, je wijze bondgenoot. Je zou het ook je ziel kunnen noemen, dat deel van jezelf dat vanuit een veel groter perspectief kan zien en begrijpen. Het is een weten of aanvoelen dat een actie of beslissingen goed zal uitwerken, ook al kunnen we op dat moment niet alle gevolgen overzien. Het is een innerlijke kracht. Je intuïtieve ingevingen stimuleren je om beperkende gewoontes los te laten. Intuïtie een onafgebroken stroom van nieuwe inzichten oplevert, terwijl alleen maar rationeel denken over het algemeen oude en starre geesteshoudingen bevestigt. Je intuïtie kan je denken open breken en die frisse blik brengt je in contact met jouw creativiteit en met onverwachte mogelijkheden.
Intuïtie kan komen in de vorm van gedachten, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen, beelden of herinneringen. Om je intuïtie te horen en te stimuleren is het van belang om onbevooroordeeld te kijken en je ook bewust op je intuïtie te richten door naar binnen te gaan met je aandacht om je eigen antwoorden te vinden. Onze samenleving leert ons vooral om ons naar buiten te richten en alleen op ons verstand te vertrouwen, en je verstand is op zich prima en vaak nodig, maar als je alleen daarop vertrouwt raak je uit balans en mis je belangrijke informatie. Het gaat om een goed samenspel tussen ratio en intuïtie .
Als je te hoog zit met je energie, te veel in je hoofd en daardoor te weinig contact hebt met je lichaam is het lastig om de signalen van je intuïtie op te merken. Gegrond heb je meer overzicht, je voelt je rustiger, steviger. Daardoor merk je eerder nuttige signalen op om iets wel of juist niet te doen. Iedereen gebruikt zijn intuïtie in meer of minder mate. Je bent dus al intuïtief. Het werkt voortdurend. 
Het belangrijkste is dat je contact houdt met je lichaam. Als je aanwezig bent op een ontspannen manier aard je eigenlijk vanzelf. Wandelen, tuinieren, dat is allemaal prima, net als alle dingen waarvan je geniet en waar je enthousiast over bent. Je intuïtie wil niets liever dan dat jij jouw talenten gebruikt. Korte intuïtie pauzes van bijvoorbeeld vijf minuten als je druk aan het werk bent geven ook al innerlijke rust en vaak nieuwe ideeën. Je raadpleegt je intuïtie dan bewust. Het helpt dan om positief gerichte vragen te stellen. ‘’Hoe kan ik dit het beste oplossen’’? Of ‘’wat heb ik nodig om dit los te laten’’? Het werkt vaak het beste om allereerst te aarden door helemaal met je aandacht in het hier en nu te komen. Ervaar hoe je zit of staat, hoe je lichaam voelt, waar er spanning is en waar het ontspannen is. En laat dan de spanning los door rustig en diep adem te halen. Goed ademhalen is de weg terug naar gemoedsrust, acceptatie van je emoties en het ontwaken van je lichamelijke intuïtie.
Maar vaak zijn we niet in harmonie en als je dan contact maakt met je lichaam voel je onprettige dingen. Wat dan niet helpt, is om die onprettige gevoelens te onderdrukken. Of net te doen alsof je niet gestrest, onzeker of bang bent. Sta stil bij wat je voelt, zonder jezelf te veroordelen, accepteer het. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf ‘’ik hou van mezelf, ook al voel ik mij nu gestrest en onzeker’’. Zo geef je jezelf de ruimte om te zijn wie je bent met al je gevoelens. Je bent dan eerder in staat om afstand te nemen en op een objectieve, meer intuïtieve manier te kijken. Om intuïtieve signalen op te vangen is een ontvankelijke instelling nodig. Als je je afsluit voor je kwetsbaarheid – onzekerheid hoort daar bijvoorbeeld ook bij – dan sluit je je ook af voor je ontvankelijkheid en daarmee voor je intuïtie. Kracht, kwetsbaarheid, ontvankelijkheid: je hebt ze allemaal nodig.
Vaak vraag ik mijn zelf gevoelens als angst en verdriet verhinderen dus dat je intuïtie vlot doorstroomt? Het zijn niet die gevoelens die remmend werken maar meer de manier waarop we ermee omgaan. Als we onszelf veroordelen om die gevoelens worden ze erger of houden we ze vast. We hebben juist compassie naar onszelf toe nodig op zulke momenten. Gun jezelf het cadeau van je eigen constructieve aandacht dan kun je die moeilijke gevoelens veel eerder verwerken en loslaten. Sommige mensen zijn ook bang voor hun intuïtie.
Je intuïtie volgen kan moed vergen omdat je vaak oude gewoonten of overtuigingen moet loslaten. En het kan zijn dat je intuïtie je stimuleert om nieuwe uitdagingen aan te gaan waar je in de eerste instantie tegenop ziet.
Ik heb zelf moeten leren om op mijn grenzen te letten. Mijn intuïtie was altijd sterk ontwikkeld maar ik kon vroeger vaak niet goed onderscheiden welke gevoelens van mijzelf waren en wat ik oppikte vanuit mijn omgeving. Dat kan heel verwarrend zijn. Ik zag daardoor het belang in van zelfkennis. De intentie om bewustzijn in het leven is een groot goed. Dan maak je betere keuzes en kun je je volop ontwikkelen.
Ik besef steeds meer dat ik, net als ieder ander, meer ben dan enkel mijn lichaam en dat ik een subtiele innerlijke intuïtieve stem heb die van alles te zeggen heeft over mijn persoonlijke groei, geluk en overleving. In mijn persoonlijk leven heb er ook veel aan en zeker wat betreft mijn hooggevoeligheid. Door meer op mijn intuïtie af te stemmen ben ik weerbaarder geworden. Intuïtie werkt beschermend doordat je met een ontwikkelde intuïtie, genuanceerder gaat ervaren wanneer je op je energie moet letten en welke situaties juist voedend zijn.
Je intuïtie is eigenlijk de stem van je ziel die je influistert. Het bijzondere van je intuïtie is dat het zo dichtbij is dat we het vaak niet opmerken. Maar als we meer contact maken met die kracht in onszelf krijgen we meer zelfvertrouwen. Intuïtie helpt ons het goede meer toe te laten. Dat hoort misschien wel bij de moeilijkste uitdaging in ons leven. Geluk en liefde zijn er volop maar we hebben vaak de neiging om het maar half te ervaren. Om echt volop te leven is een subtieler bewustzijn nodig. Ieder van ons heeft daarvoor een innerlijke gids, je inzicht, je intuïtie die je het bijzondere in het gewone laat zien en die je helpt je innerlijk licht te laten schijnen.
Goed ontwikkelde intuïtie zorgt voor extragevoeligheid van de ziel. Hoe sterker de intuïtie bij de mens werkt, hoe krachtiger de innerlijke beelden kunnen worden en hoe betrouwbaarder de innerlijke signalen zullen zijn om de ziel op het juiste pad te sturen.
Het luisteren naar je eigen intuïtie begint met het luisteren naar het innerlijke gevoel dat rechtstreeks vanuit het hart komt. Het hart is een echte spreekbuis van onze intuïtie. Via het hart zijn wij met alle levende wezens in het Kosmos verbonden. Denken en leven vanuit het hart helpt ons meer op het Universele leven af te stemmen. Dat is anders dan alleen op de fysieke plek waar wij wonen en werken gefocust kunnen zijn. Via intuïtie wisselt de gehele Kosmos de gevoelens met elkaar uit. Wij kunnen letterlijk alles over elkaar weten als wij op de vibratie van ons hart afgestemd blijven en ons levensveld in zuiverheid houden. 

 

Ik wens je veel liefde op je pad!

 

Van hart tot hart,

 

Ol'ga

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon