LAATSTE ITEMS

Oefening: Je steviger voelen

10/08/2017

1/10
Please reload

AANBEVOLEN ITEMS

Onzekerheid het is onderdeel van persoonlijke groei

September 29, 2016

Als ik kijk naar mezelf, ergens diep van binnen voel ik een bepaalde onzekerheid. Ik begrijp wel dat onzekerheid is onderdeel van het leven. Het is onderdeel van persoonlijke groei. Van tijd tot tijd voel je je kwetsbaar, verloren, incompetent en minder zelfverzekerd. Dat gebeurt automatisch wanneer je je in een nieuw en onbekend gebied begeeft. Met mijn werk en studie moet ik elke keer terug naar mijn innerlijke gevoel om te kunnen begrijpen hoe moet ik veder te gaan?... Wat het doel is van onze aanwezigheid op deze planeet is, kan eenvoudig uitgelegd worden. Die is er namelijk niet. We zijn er gewoon en verder niks. Nou niks, er is wel wat, maar er bestaat niet zoiets als een doel in of van het leven. Sommigen komen een doel tegen, maar dit is dan doel of toch niet?

Ik begrijp ook dat onzekerheid is niet slecht, maar het is ook niet altijd wenselijk. Door niet weten wat ik wil, innerlijke onrust en onzekerheid kom ik maar heel beperkt op gang in het leven. Ik weet een eerste vereiste daarvoor is innerlijke rust. Zonder innerlijke rust kan men bepaalde dingen niet duidelijk zien, want de aandacht gaat naar andere zaken. Onzekerheid heeft ook invloed op "naar je gevoel luisteren." Door de onzekerheid vertrouwt men de innerlijke stem niet of nauwelijks. Hoe sterker iemands vertrouwen in zichzelf is, des te meer vertrouwt men op het gevoel. Over het algemeen is je eigen innerlijke gevoel zeer betrouwbaar. Ik leer niet meer aan mezelf twijfelen, als mijn gevoel zegt dat ik iemand niet vertrouw, ondanks dat diegene vriendelijk en aardig overkomt, klopt mijn gevoel altijd. Vroeg of laat komt de onbetrouwbaarheid van deze persoon naar boven. Andersom heb ik het ook. Ik ken een aantal mensen die moeilijk in de omgang zijn en velen hebben een hekel aan deze mensen, maar merk toch dat het personen met een goed karakter zijn. Alleen door hun humeurige gedrag maken ze omgang met hun erg moeilijk.

Meer luisteren naar het eigen gevoel kan vooruitgang betekenen, maar herstel van zelfvertrouwen zal meer invloed hebben. Het is meestal niet een kwestie van dat het innerlijke gevoel er niet is, maar dat men er niet op durft te vertrouwen. Als je op voorgevoelens gaat vertrouwen, merk je dat je steeds vaker momenten van spontane inzichten krijgt. Je ontvangt kennis uit een onbekende Bron en dat kan gezien worden als een vorm van helderziendheid. Je komt ook vaker en sneller de mensen of informatie tegen die je weer verder helpen in situaties die je op dat moment bezig houden. Je intuïtie laat zich echter niet dwingen. Aangezien de informatie uit het onbewuste moet komen, kun je er niet actief over beschikken. En dat is waarom veel mensen dan maar niet meer vertrouwen op hun voorgevoel. Het is namelijk niet altijd op jouw aanvraag beschikbaar. Er zit een proces achter waarvoor geduld, vertrouwen en rust nodig zijn.

Als je navraag gaat doen bij een groot aantal mensen, dan kan iedereen in zijn leven wel een handvol momenten opnoemen, waarin hij op basis van intuïtie beslissingen heeft genomen. En als je vervolgens vraagt hoe belangrijk die beslissingen zijn geweest op de loop van het leven, dan zal in 9 van de 10 gevallen duidelijk worden dat ze erg dankbaar zijn dat ze het voorgevoel niet in de wind hebben geslagen. Als ik toen die beslissing niet had genomen, dan was mijn leven heel anders gelopen. Andersom speelt het ook, dat mensen niet op hun intuïtie hebben vertrouwd en daar behoorlijke spijt van hebben gekregen.

Een mooi voorbeeld hiervoor is liefde op het eerste gezicht. Ik heb dit zelf paar jaar geleden meegemaakt. Alsof je vooraf al weet dat jouw partner voor je geschapen is. De term soulmate of tweelingzielen kent iedereen. Het zijn van die unieke situaties waarin twee mensen zo goed bij elkaar passen, dat ze als een vanzelfsprekendheid samen één lijken te vormen. Het vreemde van deze connecties tussen twee mensen is, dat ze binnen luttele seconden weten dat die band tussen hen twee bestaat. Op het moment dat ze elkaar ontmoeten kunnen ze aanvoelen dat het zo moest zijn.

Je kunt zelf niet weten wat het juiste moment is en je weet al helemaal niet waar je moet zoeken. Je zult dus daadwerkelijk moeten vertrouwen dat je het zult weten wanneer het moment daar is. Op dat moment dat je antwoord krijgt op jouw diepste vragen en wensen, zul je het onmiddellijk weten. Je krijgt een vreemd gevoel, dat gepaard gaat met rillingen over je hele lichaam en je voelt je daarna enorm bevrijd. En dat is dus een magisch moment. Opeens lijken dan alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. En intuïtie laat je vervolgens zien waar je met je geleerde lessen naar toe moet. Volg dat gevoel en laat alles wat achter je ligt doordringen. Stop niks weg, maar zie het onder ogen. Kijk die angst aan in de spiegel en denk bij jezelf dat je in staat bent om die angst voortaan aan te kijken. Alleen door dat te doen zal je sterker zijn en kun je het een plek geven. Na alle moeilijke tijden komt er een tijd dat je weer verder komt. 

Intuïtie is een afstemming die je verbindt met je innerlijke weten en met de wijsheid van je Hoger Zelf, van je wezenskern, van je Goddelijk Zijn. Het is een flits van weten, de ingeving of het voorgevoel, het voelen dat iets wel of niet klopt. Het is de stem van je ziel die je influistert wat goed voor je is of wat bij je past. Intuïtie is eigenlijk een mededeling van je Hoger Zelf, een intuïtief gevoel over een specifieke situatie. Het is van belang om je intuïtie te ontwikkelen tot het hoogste niveau, daar waar je persoonlijkheid en je Hoger Zelf één zijn. Alleen dan ben je van nature beschermd door de onvoorwaardelijke LIEFDE die je BENT.

 

Volg je hart, dat is de weg om de liefde terug te brengen naar de Aarde.

 

Van hart tot hart,

 

Ol'ga

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

ARCHIEF

01/08/2017

Please reload

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon